Дунав променио боју: Код Аде Хује испуштене непознате материје (ВИДЕО)

Ј. Д.

уторак, 02. 06. 2020. у 16:44

Дунав променио боју: Код Аде Хује испуштене непознате материје (ВИДЕО)
Из одвода испод шеталишта на Ади Хуји данас око поднева испушена је непозната течност у реку која је створила велику смеђу мрљу. Не зна се ко је одговоран нити које су материје у питању

НА шеталишту Ада Хуја данас око 12,30 у Дунав је пуштена течност која је на кратко променила боју у овом делу реке која је постала браон боје.

Течност је пуштена из одвода који је испод шеталишта спроведен тако да непознате материје избацује директрно у реку. Након испуста који је трајао неколико минута вода је променила боју, а велика мрља браон боје разлила се у дужини од неколико метара. Ко је испустио за сада није познато, као и које материје су пуштене у Дунав.

Слична ситуација десила се прошле године на истом шеталишту када је у близини фабрике картона у воду је пуштена љубичаста течност које је променила боју Дунава у овом делу тока. Тада су се осећали непријатни мириси, али након урађене анализе према извештају Агенције за заштиту животне средине резултати су показали да нема промена у својствима воде, као ни опасности за здравље суграђана.Коментари (3)

Nordman

02.06.2020. 20:04

Verovatno je u pitanju Gvožđe(III) hlorid FeCl3Koristi se kod preciscavanja otpadnih voda a i kod proizvodnje pitke vode. Jedan litar ove hemikalije moze da uradi ovaj efekat. Nije opasno (ako je to u pitanju)

Šta vi Radite

02.06.2020. 20:25

Ne mogu da verujem da postoje ovakvi ljudi! I kako je moguće da seKrivci nikad ne pronadju?

Миомир Митрић

03.06.2020. 14:02

dokle će ovaj narod biti glup? pored Ade huje je ispust beogradskog vodovoda i kanalizacije gde oni ovim privatnicima što voze cisterne za ispumpavanje septičkih jama naplaćuju "uslugu" da 'ladno sve direktno u Dunav istoče ,dokle će Beograđani to da gledaju a novinari da ćute?