Вернике опљачкао Алжирац: Приведен нападач из цркве на Дорћолу

А. З. К.

понедељак, 01. 06. 2020. у 22:36

Вернике опљачкао Алжирац: Приведен нападач из цркве на Дорћолу

Унутрашњост православног храма у Цара Душана / Фото В. Данилов

Мигрант иза браве после пљачке верника у Храму Александра Невског на Дорћолу. Нападач има 19 гдоина, и код њега су нађене украдене ствари

ПОЛИЦИЈА је ухапсила страног држављанина који је у недељу ујутру пљачкао вернике са још једним младићем у Цркви Светог Александра Невског на Дорћолу. Према незваничним информацијама, он је задржан по налогу Првог основног тужилаштва, а биће и саслушан.

Према незваничним наводима, ухапшени је држављанин Алжира, има 19 година, код њега је пронађен лаптоп, фото-апарат, три мобилна телефона, као и женска торба у којој је био новац.

- Дешавало се да појединци уђу у цркву и опљачкају вернике, али никад се није десило да наочиглед свих отимају ствари од људи - испричао је старешина храма Вајо Јовић.

Како је рекао свештеник, овакав поступак ствара осећај несигурности код верника.

Иако је највише инцидената било забележено у близини главне аутобуске станице, на Зеленом венцу и у Каменичкој улици, "Новостима" су се у претходних неколико месеци јављали се грађани који су имали проблем са мигрантима баш у овом делу Старог града.

Један суграђанин из Капетан Мишине улице пожалио се да су му три мигранта провалила врата стана и том приликом су однела торбицу која је била окачена у ходнику.

МЕЂУСОБНИ СУКОБ ДВЕЈУ ГРУПА

У ОКТОБРУ у Улици цара Душана сукобиле су се две групе миграната, а један од младића задобио је тада теже телесне повреде, услед убода ножем. Рањени младић успео је да побегне, али се срушио на шинама, одакле га је екипа Хитне помоћи превезла на ВМА.

Коментари (9)

?!?!?!

01.06.2020. 22:47

Каквко бре хапшење, каквав црни затвор??!?!?! МАРШ ИЗ СРБИЈЕ са тим муџахединским паразитима и окупаторима, једном за сва времена!!!

Kempes

01.06.2020. 23:45

Опште је познато да у Алжиру ,,бесни рат" па се не може јадничак депортовати у домовину.

Druželjubivi

02.06.2020. 07:55

Odakle migranti na ulicama, parkovima itd? Zar im nije mesto u centrima predviđenim za njih?