Град успео да сачува Прогрес: Изложбени простор није продат на аукцији

М. С.

понедељак, 01. 06. 2020. у 23:59

Град успео да сачува Прогрес: Изложбени простор није продат на аукцији

Фото М. Лабудовић

Репрезентативни изложбени простор на углу Кнез Михаилове и Змај Јовине улице није продат на лицитацији

ОДЛУКА компаније "Прогрес" да одустане од намере да прода уметничку галерију у Кнез Михаиловој улици победа је Београда, а пре свега културних људи који воле свој град и његов уметнички сензибилитет, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић. Он је истако да Београд нема много простора намењених уметности и зато свака галерија мора љубоморно да се чува.

- Када је грађена Палата "Прогрес", тада је Град Београд условио грађевинску дозволу изградњом уметничке галерије - навео је Весић. - Никако није смело да се догоди да галерија буде продата и да јој буде промењена намена. Ово није била моја битка јер мој посао је био да браним интересе Београда. Нисам хтео да допустим да се са овом галеријом догоди оно што су претходне власти урадиле са биоскопима, који су купљени будзашто, а потом претворени у продавнице.

Како су "Новости" објавиле пре неколико дана, а како је потврдио директор компаније "Прогрес" Живко Радановић, галерија "Прогрес" неће бити продата и да ће остати у власништву истоимене компаније, као и да на последњи конкурс у марту за продају осмоетажне палате нико није јавио.