АНА Јурчић (38) из Београда, настрадала је у понедељак у пожару који је око поднева избио у стану број 18 на другом спрату зграде у Улици Јосипа Сенера 7 у насељу Галеника у Земуну. Према информацијама које смо добили, Ана није живела овде, већ је последњих неколико дана боравила код своје баке Франке Родин. У стану је била и њена мајка Снежана, која је успела да се спасе.

На лице места изашло је пет ватрогасних возила, а пожар је скоро сат времена гасио 21 ватрогасац. Стан је потпуно уништен, а надлежни ће детаљном истрагом утврдити узрок пожара. Такође ће се утврдити да ли је још неки стан у овој згради оштећен.

Како су нам комшије рекле, Франка није била код куће, већ у викендици. Претпостављају да је Ана у тренутку избијања пожара спавала и да због тога није успела да се спасе, за разлику од њене мајке. Наводећи да мисле да се несрећна жена вероватно угушила од дима, открили су нам да је ову породицу пре десет година задесила иста трагедија. Наиме, тада је, такође у пожару, у изнајмљеном стану у Земуну, како кажу, настрадао Анин рођени брат Михајло.

- Чули су се бука, пуцање стакала и ломљава, помислили смо да ти звуци долазе са крова зграде - испричали су нам у понедељак станари зграде, који су истрчали из својих домова, не знајући у првом тренутку шта се дешава. - Ватрогасци, који су брзо стигли, евакуисали су нас у оближњи парк. Стигли су и лекари из Хитне помоћи, који су указали помоћ једној трудници и шеснаестогодишњој девојчици. Пошто су се нагутале дима, ставили су их на кисеоник.

Кад су видели да ватра излази из Франкиног стана, а знали су да она није код куће, одмах су је позвали.

- Рекла нам је да су јој ту ћерка и унука, које не виђамо често - прича житељка овог насеља Милена С. - Знам да је Ана удата, да има два малолетна детета и да је живела у Улици Марије Бурсаћ.

Ватрогасце је, како сазнајемо, позвао отац шеснаестогодишњакиње, којој је указана помоћ на лицу места. Она му је, како је испричао, јавила да им је стан пун дима и да не може да изађе напоље. На сву срећу, изашла је на терасу, где је сачекала помоћ.

ТРАГЕДИЈА НА НОВОМ БЕОГРАДУ

СТРАВИЧАН пожар који се догодио у Булевару Милутина Миланковића на Новом Београду 21. марта однео је животе седам особа. Комшије су у Блоку 28 засадиле седам садница платана у знак сећања на њих, које су оградиле дрвеним даскама и на њима исписали: "Дрвеће и жбуње засађено у помен настрадалима у пожару 21. марта."