ГРАД Београд одобриће једнократни попуст корисницима јавног превоза који припадају повлашћеним категоријама, а који су купили месечне карте за превоз у марту, за период у коме нису могли да га користе због одлуке Владе о обустави градског транспорта. За њих ће картица коштати 760 динара уместо 1.120 динара, а ову повластицу моћи ће да искористе једном у периоду од данас до 20. септембра.

Како је најавио заменик градоначелника Горан Весић, овом одлуком обухваћено је 61.004 корисника који су купили маркицу за март, али је нису користили од 22. до 31. марта због привременог обустављања јавног превоза.

- Корисницима повлашћених категорија биће одобрен попуст у висини од 32,26 одсто од цене месечне карте. Попуст је могуће искористити једнократно и то почев од 1. јуна, а најкасније до 20. септембра 2020. године, односно приликом прве куповине месечне карте на малопродајном објекту и путем интернета - рекао је Весић.

Попуст је одобрен и за кориснике повлашћених категорија који су имали уплаћену годишњу карту. Њима ће бити одобрено продужење важења карте за 47 дана, па би требало да се јаве корисничком центру "Бус плуса" од 15. јуна до 20.септембра, како би обавили продужење.

Повластице се односе на ученике средњих школа, студенте, војне инвалиде, цивилне инвалиде рата са од 20 до 40 одсто телесног оштећења, трајно неспособна лица, лица на дијализи, лица са лаком душевном заосталошћу, кориснике права на новчану социјалну помоћ, кориснике старосне или инвалидске пензије, кориснике породичне пензије, незапослена лица, избеглице и интерно расељена лица.


ОД ДАНАС НОЋНИ ПРЕВОЗ

ОД данас почињу да саобраћају и линије ноћног превоза, које нису биле успостављене 8. маја, пошто су надлежни проценили да у њима неће бити путника. Ноћни превоз саобраћаће по уобичајеном реду вожње.

У граду, у дневном саобраћају, тренутно вози 1.180 аутобуса, тролејбуса и трамваја и 244 аутобуса на приградским и локалним линијама. Од 8. до 28. маја на 49 линија градског и на шест линија приградског и локалног превоза путника, додата су укупно 132 возила и то на оним линијама где се стварају највеће гужве.