Mamma mia под звездама: Програм на Ташу почиње мјузиклом

В. В. С. - Ј. Д.

субота, 30. 05. 2020. у 10:24

Mamma mia под звездама: Програм на Ташу почиње мјузиклом
Лето на стадиону Ташмајдан почиње мјузиклом Позоришта на Теразијама. Карте по цени од 500 динара на благајни театра

УМЕТНИЧКО лето на Ташмајдану почеће музичким спектаклом - "Mamma mia" Позоришта на Теразијама, које отвара ову летњу позорницу са два извођења заредом, 25. и 26. јуна од 21.00 час.

Цена карата биће 500 динара како је за "Новости" потврдио заменик градоначелника Горан Весић, а представе ће бити игране у термину од 21.00 часова.

На састанку са представницима позоришта усаглашен је заједнички репертоар представа које ће бити извођене од краја јуна и током јула. Након позоришта на Теразијама "штафету" 27. и 28. јуна преузима Београдско драмско, када ће публика имати прилику да гледа један од најпознатијих наслова на репертоару куће, представу "Трпеле".

Дан касније на репертоару ће бити представа "Поштени провалник" позоришта Бошко Буха, док ће 1. јула од 18.00 часова бити представа за малишане "Питам се питам".

Глумци Атељеа 212 ће 3. и 4. јула изводити представу "Арт", док се Југословенско драмско одлучило за "Лоренцача", који је на програму у наредне две вечери. Народно позориште 9. јула, специјално за ову прилику, припрема музичко-сценско остварење (опере и балета) под називом "Светлост".

И сутрадан је на репертоару њихова, овог пута драмска представа, "Бела кафа". После националног, на "Таш" стиже Звездара театар са "Вечером будала" - 11. и 12. јула.

Надлежни додају и да ће се на позорници Ташмајдана играти представе београдских позоришта без много декора. Седишта неће бити нумерисана, а цела организација биће у складу са препорукама надлежних.

РЕПЕРТОАР

ВЕћИНА београдских позоришта већ у суботу отвара своје благајне, не само за куповину улазница на "Ташу", већ и за све оне који су пре пандемије купили карте за неку од представа на редовном репертоару, а сада ће моћи да их врате и добију новац назад. Посетиоци ће карте за летњу позорницу моћи да купе и два сата пре почетка представе на билетарници стадиона Ташмајдан.