СЕКРЕТАРИЈАТ за јавни превоз и ГСП "Београд" прате и снимају попуњеност возила у јавном линијском превозу путника, на основу чега се повећава број аутобуса. Кажу и да се поштује улазак на предња врата, али и апелују на путнике да се на њима не задржавају.

Аутобуси се додају на оним линијама где је попуњеност била већа од шездесет одсто од понуђених капацитета. Од 8. маја, када је градски превоз почео да функционише, после паузе због епидемиолошке ситуације, до данас, у седам наврата је повећаван број возила на 49 линија градског и на шест линија приградског и локалног превоза.

Додата су укупно 122 аутобуса на градским и 10 на осталим линијама, што значи да сада широм престонице вози 1.180 у граду и 244 возила на приградским и локалним линијама.

- У појединим возилима уочено је задржавање путника у зони предњих врата, тако да апелујемо на све путнике да се не задржавају у предњем делу возила већ да се по уласку померају ка средњем и задњем делу, како би ослободили улаз за остале путнике - кажу у Секретаријату.

Наводе и да ће се током летњих месеци посебно пратити линије које су препознате као преоптерећене и на које су грађани имали више притужби, како би до 1. септембра направили додатне измене.