У Алтини почиње изградња зелене оазе, образовне и здравствене установе: Прво парк, па школа и вртић

С. ВИДАЧКОВИЋ

четвртак, 28. 05. 2020. у 11:20

У Алтини почиње изградња зелене оазе, образовне и здравствене установе: Прво парк, па школа и вртић

Будући изглед простора за одмор

У ОШ "Сава Шумановић" више од 1.000 ђака, а пуна су и два обданишта
РАДОВИ на изградњи парка у земунском насељу Алтина требало би да почну крајем лета, после чега ће се мајстори преселити у Блок П2, где ће се градити школа, обданиште и здравствена станица.

Током летњих месеци, Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда расписаће тендер за парковски комплекс, који ће се простирати на око 7.000 квадрата. Осим за одмор, више од 25.000 житеља Алтине користиће ову зелену оазу за разоноду и рекреацију.

Према речима заменика председника ГО Земун Дамира Ковачевића, после парка, на ред долазе изградња школе, вртића и здравствене станице на парцели од око 50.000 квадрата. Блок Б2 ће на северној страни, граничити са новосадским ауто-путем.

- Имамо велику потребу за градњом нове школе и вртића - каже, за "Новости", Дамир Ковачевић. - У ОШ "Сава Шумановић" иде више од 1.000 ђака, а пуни су капацитети и у обдаништима "Лазар" и "Милица". Само у "Лазару" борави око 200 малишана. Зато планирамо да у овом комплексу саградимо и образовне установе, али и здравствену станицу, јер житељи овог дела Алтине морају да иду до Шилерове, где се налази најближа амбуланта.

Тачан датум почетка радова још није познат.

- Многе ствари не зависе од Општине, а надамо се да ће нам бити решени и круцијални проблеми, попут канализације за цело насеље, како не би било поплава када падне обилнија киша. Осим тога, смањењу саобраћајних гужви допринео би и надвожњак који би повезао Алтину са Угриновачком и Првомајском улицом - каже наш саговорник.


ДОНАЦИЈА ЗА ЖИТЕЉЕ СЕРВАНТЕСОВЕ

ПРЕ две недеље, у Сервантесовој улици на Алтини букнуо је пожар који је оштетио осам кућа. Пуком срећом, нико није страдао, али је причињена велика материјална штета на објектима. Како нам је рекао Дамир Ковачевић, ГО Земун помогла је породицама које су претрпеле штету, тако што им је донирала грађевински материјал за поправку.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације