Две куле поред Палате Србија: Међу седмоспратницама и два објекта са по 26 спратова

С. Б. МИЛОШЕВИЋ

четвртак, 28. 05. 2020. у 17:40

Две куле поред Палате Србија: Међу седмоспратницама и два објекта са по 26 спратова
На углу Трешњиног цвета и Булевара Николе Тесле планирана градња комплекса зграда
НА делу Блока 12 у Новом Београду, односно на углу улица Трешњин цвет и Булевара Николе Тесле, планирана је изградња стамбено-пословног комплекса. У згради Градске управе, тренутно је на јавном увиду урбанистички пројекат, што значи да градњу не треба очекивати у скорој будућности, али свакако је занимљиво сазнање да се овде отвара простор за живот око 2.000 људи.

Комплекс би требало да се гради на две трећине неизграђеног дела Блока 12, ка Палати "Србија". На свакој парцели предвиђена је градња подземне гараже у два нивоа, затим ниско и високо приземље, па седам спратова и пентхаус. Ови објекти биће изграђени терасасто, у облику ћириличког слова П. Биће изграђене и две куле са приземљем с галеријом и са 26 спратова. Куле ће бити постављене уз Булевар Николе Тесле, док терасасти објекти гледају ка унутрашњости блока. У кулама ће бити по 152 стана, а у седмоспратницама по 150. То је укупно 604 стамбених јединица, у којима се предвиђа да ће живети око 1.700 житеља. Локали и објекти социјалне заштите попут вртића, смештени су у ниском и високом приземљу. Између ламела налазиће се јавни простор, једнак по нивоу платоа "Ју бизнис центра".

У оквиру ове зоне, планирани су објекти здравствене заштите, комбиноване дечје установе, као и библиотека са салом за окупљања. У подземним гаражама биће техничке просторије, оставе, а планирана је и градња велнес центра, са теретаном, саунама и базенима.

УГОВОР ИЗМЕЂУ УСТАНОВЕ И ПРЕДУЗЕЋА

НАШ модел је врло једноставан и најприхватљивији - каже Петровић. - Уговором између предузећа и школе дефинише се минимум обавеза везаних за реализацију одговарајућег плана и програма, а у мери и начину прилагођеном послодавцу.

Пословни субјекти су веома заинтересовани за чвршћу сарадњу са школама, јер реализацијом дела практичне наставе у својим компанијама обезбеђују квалитетнији избор ученика, праћење и учешће у образовању својих будућих радника.

Компаније су заинтересоване за сарадњу са школама, за њихово опремање и додатно усавршавање наставника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације