НОВО паркиралиште ЈКП "Паркинг сервис" у насељу Белвил, капацитета 426 паркинг-места, отворено је у среду. Изградња је трајала пет месеци, а званично су га пустили у рад заменик градоначелника Горан Весић и директор ЈКП "Паркинг сервис" Андрија Чупковић.

Весић је рекао да је изградњом новог паркиралишта, неколико дана пре рока, решен проблем паркинга за све грађане који живе у овом делу града.

- Изградњом смо обезбедили места и за људе који раде у овом делу Београда - рекао је заменик градоначелника. - Будући да се у непосредној близини налази и вртић, родитељи који довозе децу у обданиште имају посебну погодност, односно право да користе паркинг 15 минута без надокнаде. Осим тога, обезбеђена је посебна цена паркирања за грађане који живе у непосредној близини.

Директор ЈКП "Паркинг сервис" Андрија Чупковић рекао је да је на паркиралишту постављен систем за препознавање таблица, путем кога се рампе аутоматски подижу, па се на тај начин лакше и брже излази са паркиралишта.

- Паркинг је под сталним видео надзором контролно-оперативног центра "Паркинг сервиса" и корисници у сваком моменту могу да се обрате оператеру за евентуалну помоћ око коришћења или плаћања паркирања - рекао је Чупковић.

Паркиралиште се простире на 12.000 квадратних метара између улица Марка Христића, Јурија Гагарина и Ђорђа Станојевића, а 405 места је на располагању возачима путничких аутомобила, док је 21 место резервисано за возила особа са инвалидитетом. Има два улаза и излаза ка Улици Марка Христића, а по један улаз и излаз ка Улици Ђорђа Станојевића. Објекат је у систему инфо-табли, па корисници у сваком моменту имају информацију о броју слободних паркинг-места на овом паркиралишту.


ПО САТУ - 70 ДИНАРА

ПАРКИРАЊЕ по сату кошта 70 динара, цена дневног једнократног паркирања је 1.000 динара. Одређени број паркинг-места је одвојен за станаре зграда на подручју оивиченом улицама Јурија Гагарина, Булевар Црвене армије, Ђорђа Станојевића и Марка Христића.

Месечна претплата 00-24 часа за њих износи 3.500 динара, док је паркирање радним даном 17-8 и викендом од петка у 17 часова до понедељка ујутру 2.000 динара. Редовна цена за месечно паркирање свакога дана 7-18 сати је 3.500 динара, а 00-24 часа је 7.000 динара.