СЕЗОНА рекреативног пливања у затвореном базену у Спортском центру "Ташмајдан" званично је почела у понедељак, уз обавезно поштовање свих прописаних мера заштите. Рекреативци ће на "Ташу" моћи да уживају у пливању радним данима од 6.00 до 9.00 и сваког дана од 12.00 до 17.00. Два метра растојања мораће да се поштује у води и ван ње.

- Придржавамо се свих препорука које се тичу рада базена и спа центара које је издао Градски завод за јавно здравље. Свим корисницима се мери температура, постављена је дезобаријера на улазу у центар, а дезинфекција простора обавља се по смени корисника - објашњава, за "Новости", Милан Нововић, директор СЦ "Ташмајдан". - Спасилачка служба је добила упутства да води рачуна да се корисници придржавају свих прописаних мера заштите. Због два метра растојања и у води и ван ње морали смо да утврдимо максималан број корисника које можемо да примимо, а он износи 80 на наших 1.200 квадрата.

Љубитељи пливања ужелели су се воде, па је у јутарњем термину од 6.00 базен на "Ташу" посетило око 40 људи. Према речима нашег саговорника, суграђани се нису жалили на обавезно мерење температуре, које се обавља на благајни спортског центра.

Затворени базен је нову сезону дочекао у новом руху, пошто је пауза од два и по месеца искоришћена за обављање одређених поправки.

Што се тиче отвореног базена који се тренутно реновира, директор СП "Ташмајдан" Нововић каже да се нада да ће ови радови бити завршени у планираном року - до 30. јуна.

Из Спортског центра "Ташмајдан" апелују да посетици на базен доносе сопствена средства за хигијену, као и да се туширају пре и након коришћења базена, уз држање обавезне дистанце од минимум два метра у базену и око њега.


ЗАМЕНА НЕИСКОРИШЋЕНИХ КАРАТА

МЕСЕЧНЕ карте које су корисницима издате од 15. фебруара до 15. марта 2020. године биће замењене, а на новој улазници биће надокнађени неискоришћени термини за наведени период. Годишње карте биће продужене за период у којем није било могуће коришћење базена. Замена карата омогућена је на благајни базена.