Прорадило клизиште, излила се и канализација: Срушена зграда Плазма, сад смета смрад

А. ВОЈИНОВИЋ

уторак, 26. 05. 2020. у 08:51

Прорадило клизиште, излила се и канализација: Срушена зграда Плазма, сад смета смрад

Остаци дивље градње Фото: Н. Фифић

Остале последице после уклањања нелегалног објекта у Великом Мокром Лугу
ЖИТЕЉИ Улице Светозара Зорића у Великом Мокром Лугу одахнули су када је бесправна грађевина, такозвана плазма зграда, у јулу прошле године коначно сравњена са земљом. Међутим, нису ни слутили да ће после рушења зграде која је у потпуности затварала њихове прозоре, проблеми тек да ескалирају.

Испоставило се да је после рушења, клизиште на којем је зграда подигнута прорадило још јаче, излила се канализација и почео да се шири несносан смрад. Станари су почели да пишу надлежнима...

- Од силних машина које су рушиле солитер, а можда и због самог терена, дошло је до слегања асфалта и попуцале су канализационе цеви. Фекалије цуре више од осам месеци, прозоре не можемо да отворимо од смрада, а камоли да сушимо веш и седимо на тераси - забринуто, за "Новости", прича Мирјана И. - У приземљу наше зграде на броју 42е почела је да се ствара влага у зидовима. Не смем да изађем из стана од страха да ми се не поплави кућа.

МУКЕ СТАНАРА ТОКОМ изградње "слим" солитера станари су муку мучили са великим клизиштем. Како је објекат био укопан спрат испод нивоа, Улица Светозара Зорића је полако почела да тоне. Асфалт је пукао на средини и створено је неколико већих кратера. Према речима станара, проблеми су почели када су радници укопавали темељ за "плазму".

Екипа "Новости" у понедељак је обишла ову локацију и уверила се да је смрад заиста несносан и може се осетити у читавој улици, док се вода шири и до околних зграда. Како су нашим репортерима испричали станари из ове улице, обраћали су се ЈКП "Водовод и канализација", Грађевинској инспекцији и "Инфостану".

- Последњих месец дана били смо упорни. Упућују нас једни на друге, а на крају се испостави да нико није надлежан. Писали смо и инспекцији Општине Звездара, али и од њих нисмо добили никакав одговор. Не знамо кога да зовемо - кажу насељени у овој улици на обронцима Великог Мокрог Луга. - Више пута смо сами отпушавали цеви, али одмах сутрадан су се фекалије опет изливале. Ближи се лето, а смрад ће се само још више осећати.

Рушење чувене вишеспратнице Фото Ж. Кнежевић

Бесправно подигнута зграда која је бизарним изгледом подсећала на плазма телевизор грађена је без дозволе и "достигла" седам спратова, пре него што ју је Грађевинска инспекција срушила прошле године.

Коментари (1)