Размак од ДВА МЕТРА и у ВОДИ: Ево како ће изгледати купање на Ади Циганлији овог лета, уведено ПРАВИЛО које ће морати да се поштује

Г. Н.

субота, 23. 05. 2020. у 00:25

Размак од ДВА МЕТРА и у ВОДИ: Ево како ће изгледати купање на Ади Циганлији овог лета, уведено ПРАВИЛО које ће морати да се поштује

ПРАВИЛА Купање на Ади под посебним условима/Фото М. Анђела

Сезона купања на Ади Циганлији званично почиње 13. јуна, уз упутства Завода за јавно здравље
ИАКО је епидемиолошка ситуација пореметила планове за ову годину на свим нивоима, по свему судећи, за Аду Циганлију то не важи. Ванредно стање надлежни у предузећу искористили су да одрже зеленило, паркове, плажу и пропратне мобилијаре као да је редовна ситуација. Премда ослабљеног капацитета, купалиште ће бити отворено 13. јуна, уз поштовање свих безбедносних препорука Градског завода за јавно здравље.

Датум за почетак сезоне је одређен, међутим, стање са вирусом корона диктираће све. Из ЈП "Ада Циганлија" очекују да ће грађани углавном поштовати препоруке да остану у Србији, па су сходно томе потпуно спремни за велики број посетилаца током лета.


- Од изузетне је важности да се поштују и примењују опште препоруке - рекли су нам из ЈП "Ада Циганлија". - Битно је да се поштује физичка дистанца, да се појача лична хигијена, као и хигијена простора, дезинфекција руку, опреме и прибора. Свако треба да има личну заштитну опрему у затвореном простору.


Када је реч о понашању на плажи, и ту су јасна упутства. Једно од најважнијих правила јесте - држање дистанце.


- Препоручено растојање између посетилаца јесте два метра у свим правцима. Плажни инвентар требало би дезинфиковати после сваке употребе. Ова препорука држања дистанце односи се и на боравак у води - кажу из управе Савског језера.


Како наглашавају из "Аде", а према препорукама ГЗЈЗ, посетиоци који бораве на купалишту морају стриктно да се придржавају мера личне хигијене. У случају симптома респираторне или друге инфекције, треба да буду одговорни и да не долазе на купалиште. Туширање пре и након уласка у језеро ново је правило којем сви Београђани и гости престонице треба да се прилагоде.


ТРИМ СТАЗА

РАДОВИ на пошљунчавању ће се обавити несметано и без закашњења, обећавају из управе купалишта. У природном амбијенту, постављена је нова кружна трим-стаза, дужине 500 метара са гуменом подлогом. Током ванредног стања, реконструисани су сви спортски терени који су бесплатно доступни свима.Коментари (3)