НЕОБИЧНА картонска конструкција узнемирила је јутрос станаре Новог Београда и све друге, који су у раним часовима пролазили улицама Др Ивана Рибара и Јурија Гагарина.

Са укрштеног стуба на коме су постављене саобраћајне камере, баш на раскршћу ове две саобраћајнице, освануо је разапет Исус Христ од картона. Иза овог перформанса, сазнајемо, стоји добро познати уметник Андреј Јосифовски Пијаниста.

Суграђани су остали шокирани призором Христа, разапетог изнад раскрснице, баш на месту где су камере све забележиле. У великим димензијама, од картона, али издалека се чини као да је премазан златним спрејем, стајао је окачен на стуб.

- Засада не знамо ко стоји иза овог инцидента - рекли су нам незванично инспектори, које смо затекли на увиђају. - Јавили су нам суграђани рано јутрос шта се догодило. Камере би требало да су снимиле починиоце, истражујемо све околности.

Јутрос око 9.30 картонска "статуа" скинута је са уличне инсталације. Инспектори београдске полиције узели су узорак за откривање отисака, како би што пре утврдили ко стоји иза необичног перформанса.

Како "Новости" сазнају, реч је о уметничком изразу Андреја Јосифовског, познатијем под псеудонимом Пијаниста. Он је нешто после четири часа изјутра, поставио на друштвеној мрежи Инстаграм снимак доношења картонског кипа, са потписом "нова вера".

Убрзо, снимак је почео да се шири међу уметниковим пратиоцима и корисницима Инстаграма, а неки од њих су се запитали каква порука покушава да се пошаље овим чином.