Картонски Исус уклоњен са раскрснице: Ево ко је поставио статуту распећа на Новом Београду

Г. НОВАКОВИЋ

22. 05. 2020. у 11:56

Картонски Исус уклоњен са раскрснице: Ево ко је поставио статуту распећа на Новом Београду

Фото Д. Миловановић

Са укрштеног стуба на коме су постављене саобраћајне камере, склоњен је разапет Исус Христ од картона. Иза овог перформанса, сазнајемо, стоји добро познати уметник

НЕОБИЧНА картонска конструкција узнемирила је јутрос станаре Новог Београда и све друге, који су у раним часовима пролазили улицама Др Ивана Рибара и Јурија Гагарина.

Са укрштеног стуба на коме су постављене саобраћајне камере, баш на раскршћу ове две саобраћајнице, освануо је разапет Исус Христ од картона. Иза овог перформанса, сазнајемо, стоји добро познати уметник Андреј Јосифовски Пијаниста.

Суграђани су остали шокирани призором Христа, разапетог изнад раскрснице, баш на месту где су камере све забележиле. У великим димензијама, од картона, али издалека се чини као да је премазан златним спрејем, стајао је окачен на стуб.

- Засада не знамо ко стоји иза овог инцидента - рекли су нам незванично инспектори, које смо затекли на увиђају. - Јавили су нам суграђани рано јутрос шта се догодило. Камере би требало да су снимиле починиоце, истражујемо све околности.

Јутрос око 9.30 картонска "статуа" скинута је са уличне инсталације. Инспектори београдске полиције узели су узорак за откривање отисака, како би што пре утврдили ко стоји иза необичног перформанса.

Како "Новости" сазнају, реч је о уметничком изразу Андреја Јосифовског, познатијем под псеудонимом Пијаниста. Он је нешто после четири часа изјутра, поставио на друштвеној мрежи Инстаграм снимак доношења картонског кипа, са потписом "нова вера".

Убрзо, снимак је почео да се шири међу уметниковим пратиоцима и корисницима Инстаграма, а неки од њих су се запитали каква порука покушава да се пошаље овим чином.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (21)

Предраг

22.05.2020. 12:07

Па зар слику Бога на под да ставите "милицијо"?

Гиле

22.05.2020. 12:20

А што сте га склонили? Коме Исус смета? Свакакви билборди се налазе по граду а Господ Исус Христос се склања!?!

Владотимор

22.05.2020. 12:24

Зашто су се узнемирили - није им савјест чиста баш?

Деки

22.05.2020. 12:53

Држава, у којој је на најпогрднији начин верницима стављено до знања, да се ове године, по било коју цену, неће дозволити прослава Васкрса, у којој је премијер припадница лезбијске популације, у којој је министар војни некадашњи дезертер, у којој је министар здравства некадашњи пријатељ најкрволочнијег криминалног клана у новијој историји, у таквој земљи је распеће Господа Исуса Христа "узнемирујућа необична картонска конструкција, шокантна, инцидентна, статуа".Наравно да је онда порука нејасна.

Cosmin Contra

22.05.2020. 13:01

Hteo covek malo da skrene paznju na smer u kojem drustvo ide. I mene kamere sa ovakvom konstrukcijom podsecaju na krst.

Banaćanin

22.05.2020. 13:18

Dokaz da kada se religije i verske zajednice ne skidaju sa dnevnopolitičke scene, sve više haosa na ulicama. Pa sad potisti udarajte minuse.

Sima

22.05.2020. 13:50

Ali je ova kartonova statua je lepo napravljena i nacrtana. Meni se sviđa. Možda je na pogrešnom mestu? Ovo je idličan predlog za Mila i njegovog nadri popa Dedeića ,za njihovu Novu Veru bez vernika. Ovo bih im mogao biti original?Isus na kartonu. Ta njihova vera bih se mogla nazvati Nova CG -KARTONSKA VERA. Neka ovaj umetnik to što pre patentira.

Milos

22.05.2020. 15:05

Poruku moze da ojasni iz zatvora. Ocigledno da ima vremena za gluposti, pa za kaznu da ocisti par grafita po gradu pa mu nece pasti vise besmislice na pamet.

Марко Мијовић

22.05.2020. 15:18

Имамо ми стару веру, сектама је овде много дозвољено.

Dejan Stanojlovic

22.05.2020. 15:29

Poruka je ocigledna-mucenik Isus Hrist je razapet. RAZAPNIMO GRESNIKA. Takva je ta nova vera: kreativna i ekspresivna. I ovaj umetnik pijanista je bas kreativan, likivno kreativan, iako ima muzicki nadimak. Ne znam samo da li nosi naocare.

TonySoprano

22.05.2020. 22:45

sve je iskomentarisano sem najbitnije: bunt protiv kamera na koje nismo pristali i koje prate svaki naš korak.

esb-puerto@arcor.de

23.05.2020. 07:25

On treba biti postavljen na svakom glavnom trgu , u svim gradovima Srbije. Da bi mnogim sugradanima obnovio svest , jer su ljudski mnogi skrenuli sa tog puta.