Предшколске установе отвориле врата за сву децу, поштују се законом прописане мере заштите: У вртићима 10 одсто малишана

Б. Б.

уторак, 19. 05. 2020. у 12:18

Предшколске установе отвориле врата за сву децу, поштују се законом прописане мере заштите: У вртићима 10 одсто малишана

Фото А. Стевановић

Бележи се благи пораст присутне деце у односу на претходну недељу
ПРЕДШКОЛСКЕ установе су у понедељак отвориле врата за све малишане који имају потврду педијатра да су здрави, али је дошло 6.284 деце, што је мање од 11 одсто од укупног броја уписаних. Иако се бележи благи пораст присутне деце у односу на претходну недељу, то је далеко испод уобичајног за ово доба године.

Према речима Славка Гака, секретара за образовање и дечју заштиту, број присутне деце говори о великој одговорности родитеља и свести да је и даље потребан опрез у понашању док год је вирус корона присутан.

- Вртићи су потпуно опремљени заштитном опремом, запослени знају како треба да се понашају, као и родитељи који доводе децу - каже Гак. - Поштују су све мере, бесконтактним топломерима, које вртићи имају први пут, свој деци се мери температура на улазу, дезинфикују руке, тако да се са овако малом долазношћу без икаквих проблема ради са децом, уз очување и дистанце међу њима.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације