БЕОГРАДСКЕ фонтане пуштене су у рад. Од понедељка, Београђани и туристи могу уживати у шетњи поред водоскока на Тргу Николе Пашића, између Председништва и Старог двора, код Храма Светог Саве, као и поред фонтане "Каскада" на Андрићевом венцу. Такође, вода тече и из Теразијске чесме.

Како је саопштено из ЈКП "Београдски водовод и канализација", остале фонтане биће пуштене у рад наредних дана.


- Остале 32 градске фонтане почеће са радом сукцесивно, а за све Београђане јавне градске чесме отвараће се постепено од понедељка - рекли су из овог комуналног предузећа.


Иначе, све градске јавне чесме и фонтане, сем оне на Славији, "пресушиле" су са проглашењем ванредног стања. За поновно пуштање у рад била је неопходна сагласност Секретаријата за комуналне и стамбене послове, који је после процене стручњака из Градског завода за јавно здравље дао сагласност за почетак рада престоничких водоскока.


Осим водоскока на Славији, који ради током целе године, суграђани у лепотама осталих фонтана и јавних чесми могу уживати од 1. априла до 1. новембра. Ове године, због пандемије вируса корона, каснио је почетак сезоне. Иако недељама нису радиле, екипе ЈКП "Београдски водовод и канализација" свакодневно су чистиле, одржавале и дезинфиковале све градске фонтане, према уобичајеном плану.