Гледали смо како нам све гори у кући: Већина станара Алтине после пожара ће морати да гради из почетка

Г. НОВАКОВИЋ

среда, 13. 05. 2020. у 06:01

Гледали смо како нам све гори у кући: Већина станара Алтине после пожара ће морати да гради из почетка

Ватра уништила читаве домове / Фото Д. Миловановић

Житељи Сервантесове улице у Алтини покушавају да санирају последице пожара. Ватра је оштетила десет објеката. Још се не зна шта је изазвало пламен

ДАН након избијања пожара у Сервантесовој улици у Алтини, станари десет кућа које су изгореле спасавали су шта се спасти може. Неки су износили малобројни неоштећени намештај, други су поправљали кров. Међутим, после две или три деценије живота на овој адреси, већина ће дом морати да гради из почетка.


- Само сам могла да стојим и да гледам како нестаје живот - прибрано, после бесане ноћи, прича Александра Каурић. - Телефонирала сам када је код комшије почело да гори. Пас се узнемирио и почео је да ме гура напоље. Кад сам изашла, пламен је већ био висок десет метара. Док сам испаркирала аутомобил из дворишта, ватра је већ захватила моју кућу.


Комшилук и братанци помагали су у уторак Александри да изнесе белу технику из некадашњег дома. И други суседи били су у послу. Код Јовића се санирао кров. Само ова породица моћи ће да настави да станује у Сервантесовој, будући да је унутрашњост куће ватра заобишла.


- Комшија из чије је куће све почело, и који је повређен, у том тренутку је спавао. Комшиница је видела пламен и покушала да га дозове. Тада сам и ја изашао из куће и покушао да гасим ватру до доласка спасилаца. Све се догодило у неколико минута. Како је могло да буде, добро је, само да је глава на раменима - каже Милан Јовић.


Фото Д. Миловановић

СУМЊА У УЗРОК


ПРЕМА речима комшија, полиција ће утврдити узрок избијања ватре. Међутим, прича се да пожар уопште није потекао из једне од кућа, већ из суседног дворишта. Наводно, деца из краја су се играла ватром, па су из нехата запалила трску или неки други лако запаљиви материјал испред куће.

Фото Д. МиловановићФото Д. Миловановић

Фото Д. Миловановић
Фото Д. Миловановић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације