БЕОГРАДСКО море јуче је врвело од живота. На стотине суграђана посетило је Аду Циганлију, не марећи за препоруке епидемиолога о ношењу заштитних маски, рукавица и држању просторне дистанце. Иначе, ужитак уз реку ни ове године није јефтин, па су за породично уживање на сунцу потребни дубоки џепови.

Само до 13 сати кроз улазну капију на Ади прошло је више од 500 возила. Суграђани су довде стизали и возилима јавног превоза, али и бициклима. Баште кафића биле су полупуне, док слободних места на клупама није било. На омиљеном излетишту Београђана јуче је било и младих и старих.Шеталиште је изгледало као да пандемија вируса корона не влада, а мера социјалне дистанце нико се није придржавао. Чак ни пензионери.

Старији су седели на клупама, дружили се, играли шах, или се са унучићима и децом шетали дуж обале. Чланови породица возили су бицикле, ролере или уживали у испијању кафа и ручку у баштама ресторана. На стотине суграђана сунчало се уз реку у купаћим костимима, а било је и оних који су се и окупали у Сави, међу њима и деца.

- Дошли смо да уживамо у сунцу и на свежем ваздуху - кажу Марија и Лука, једни од оних који су се скинули у купаће костиме. - Сви се понашају као да вируса нема. Ми смо, ипак, избегли јавни превоз и са Карабурме пешке дошли до Савског језера. Ушли смо и у воду, уопште није хладна.

Заштитне маске и рукавице носили су само запослени у кафићима. На улазним вратима објеката писало је да је при уласку ношење маске обавезно, као и дезинфекција руку, и да у тоалет може да уђе само једна особа.


ЦЕНЕ У КАФИЋИМА ПАПРЕНЕ

ЦЕНЕ у кафићима сличне прошлогодишњим. Домаћа кафа кошта 160 динара, еспресо 170, нескафа 250 динара. Шејкови су од 290 до 400, жестока пића од 200 до 445 динара, коктели од 630 до 800 динара. Точена пива су од 220 до 280 динара, а сокови 225 динара. Пљескавице су од 250 до 300 динара, шиш ћевап 250, док комплетан ручак попут бута са пекарским кромпиром кошта 640 динара. Кугла сладоледа је 100 динара, а кокице од 50 динара за малу кесу, до 200 динара за ону највећу. Флашица воде у фрижидерима је 60 динара, а лименке пива од 95 до 250 динара.