На рачуну нула W: Грађани збуњени обрачуном за струју

М. С.

четвртак, 30. 04. 2020. у 08:51

На рачуну нула W: Грађани збуњени обрачуном за струју

Један од спорних рачуна

Појединим суграђанима ЕПС послао уплатнице без утрошка. ЕПС: Послаћемо кориговане износе и нови рок за плаћање

ПОЈЕДИНИ Београђани су за претходни месец добили рачуне за утрошак струје у марту у износу од - нула динара. У ЕПС уверавају да ће корисницима којима нису обрачунати киловати, бити кориговани рачуни.


Редакцији "Новости" јављали су се станари престоничких зграда који су били изненађени када су угледали "нулу" на уредно откуцаном рачуну. Ово наравно, не значи да немају потрошњу за март, али су се питали да ли су струјомери уопште очитани.


- Целој нашој згради стигли су рачуни за износом нула динара - каже суграђанка из зграде у Улици Драгослава Срејовића 74Р у Миријеву. - Пошто нисам желела да ми се трошкови нагомилају, јер знам да сам киловате трошила, уплатила сам просек износа који ми уобичајено стиже. Морам да нагласим да се бројила налазе одмах на улазу и да су била доступна за очитавање.


Како објашњавају у ЕПС, упознати су са ситуацијом у којој су се нашли поједини суграђани и уверавају да ће издати нове рачуне.


- Станари зграде у Улици Драгослава Срејовића 74Р, у Миријеву који су добили рачуне са потрошњом од нула киловата добиће нове, кориговане рачуне и ни на који начин неће бити оштећени - наводе у ЕПС. - Већ су предузети сви потребни кораци да се уради корекција рачуна за март уз нови рок за плаћање.


ОЧИТАВАЊЕ СТАЊА НА БРОЈИЛУ


ПОЈЕДИНЕ грађане оваква ситуација довела је у дилему да ли је требало да сами очитају своја бројила и пошаљу надлежнима. Међутим, како су раније објаснили у ЕПС, сва бројила која су доступна, рачунајући она у стамбеним зградама, и даље очитавају њихови радници на терену. Молба да упишу стање на бројилима и пошаљу електродистрибуцији важила је за породичне куће како не би долазило до контакта запослених и укућана.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

Wertz

02.05.2020. 13:35

@Mika - Пријатељу, пријављивање потрошње НИЈЕ обавеза (нити посао) потрошача.

Jovana

30.04.2020. 11:07

Nekome 0w a nekome skinu od plate da naplate racun i ponovo ista suma novca na racunu,samo se dodaje.Pa covek ne moze da zaradi samo za struju.

Ружа Румена

30.04.2020. 11:36

И за потрошњу од 0 ватчасова рачун није никад нула динара - постоје намети који се плаћају без обзира на потрошњу.

Tina

30.04.2020. 11:40

Trebali su odmah da stave 100 evra u dinarskoj protivvrednosti pa da nam odmah bude jasno!

Zoran

30.04.2020. 11:59

Na računu može da bude 0 (nula) kWh (kilovat-sati) za električnu energiju, a ne W (Watt) za snagu... Molim vas, pitajte đake iz 5-6 razreda osnovne škole!

Nensi

01.05.2020. 00:49

Racun nije 0 dinara, vec oko 900 dinara, dok je iskazana potrosnja 0 KW . Obracunata je angazovana snaga I troskovi distribucije sa akcizom i porezom kao I tv pretplata.13

Чика Мика

02.05.2020. 13:32

Село Врба, СО Краљево: појединим домаћинствима већ пола године стижу рачуни од ЕПС-а са "утрошком" од НУЛА киловата. Бунили се, звали више пута дистрибуцију у Краљеву, и - ником ништа. Монополисти се најупорније не мешају у свој посао, а када нам буде једног дана стигао "збирни" рачун... биће ту свега и свачега.