Постепено појачавање линија: Ево кад ће се градски превоз вратити у нормалу

С. Б. М.

четвртак, 23. 04. 2020. у 07:43

Постепено појачавање линија: Ево кад ће се градски превоз вратити у нормалу
Нормализација јавног градског превоза уследиће тек пошто надлежни буду укинули ограничење кретања. Читав процес се неће десити одједном, већ у неколико фаза

СВЕ док актом Владе Србије не буде укинута забрана јавног превоза путника, нормализације градског саобраћаја неће бити. Ово је у среду "Новостима" потврђено у Секретаријату за јавни превоз. Укидање забране, наравно, зависи од развоја епидемиолошке ситуације.


Град, у сарадњи са Привредном комором Србије води рачуна о броју људи који имају радну обавезу и сходно томе одређује се број потребних возила за функционисање градског саобраћаја.


- Грађани морају да знају да превоз не може одједном да буде враћен у нормално функционисање, већ ће се читав процес одвијати по фазама - потврдио је председник Скупштине града Никола Никодијевић. - Како се буде повећавао број радно ангажованих суграђана, тако ће се повећавати и број аутобуса на улицама. У сваком аутобусу имамо контролоре који прате развој ситуације и извештавају нас.


Оно што је такође извесно јесте да ће прво бити враћене оне линије које су и иначе најоптерећеније. Такође, постепено враћање ићи ће сличним темпом као и његово укидање пре више од месец дана. Тако је претпоставка да ће аутобуси на старим линијама прво саобраћати по недељном реду вожње до почетка забране кретања, док ће током ње возити коридорске линије.


ПОРЕД "БАЊИЦЕ" ИДУ Л12 И Л21


ТРАСЕ линије Л12, која повезује Бањицу и Звездару, као и линије Л21, од Бањице до Земуна, од четвртка су измењене. Секретаријат за јавни превоз је на захтев запослених приоритетних медицинских радника у Институту за ортопедско-хируршке болести "Бањица" делимично изменио трасе ове две посебно организоване линије. Возила ће пролазити поред Института "Бањица" у којој се лече пацијенти заражени вирусом ковид 19.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Braca

23.04.2020. 08:16

Pošto se pojačava saobraćaj u Beogradu zašto se u Kruševcu ne puste neke linije nego ljudi putuju svojim automobilima na posao po 20 kilometara a znamo da bi samo radnici putovali tim autobusima.

Marko

23.04.2020. 09:23

када ће нам град вратити новац за март јер смо платили бус плус а укинули су превоз? Такође, да ли ће неко одговарати за безбедност и здравље путника јер су нас неко време возили са мањим бројем и била је већа вероватноћа преношења заразе због гужве.

Vera

23.04.2020. 09:38

Molom da se pisti linija 42 I linija 502 nemamo nijednu liniju koja ide od Bircaninove do petlovog brda I moje pitanje Da li ce I dalje vaziti nrpetsonalizovane kartice u gradskom prevozu kada bude pustene sve linije ili ce vaziti samo personalizovana kartica sa slikom?

LJUBICA

23.04.2020. 10:30

Dobro jutro,posto sam jedan od radnika ,koji ima BUSPLUS ,radim u trgovini i nemam potvrdu ali poslodavac ce mi je obezbediti,Da li mogu onda da se vozim postojecim gradskim prevozom npr L13,L5 itd.Predlog bi bio za pocetakda u prevoz mogu samo zaposleni sa busplus karticom,,djaci ne idu u skolu a stariji i penzioneri za pocetak ne bi morali ni smeli u prevoz a naravno za lekara im obezbediti neki drugi prevoz,..I naravno morali bi postojati kondukteri,ogranicen broj putnika sa maskama i rukavi