РАДОВИ на реконструкцији Улице Џорџа Вашингтона, у делу од Дринчићеве улице до Француске, почели су, као што је и било најављено за први радни дан после празника. Када је реч о текућим радовима, очекује се да саобраћај профункционише преко Савског трга од 1. маја.

Радници су радили на скидању асфалта на потезу око цркве Александра Невског. Како за "Новости" објашњава Марко Стојчић, градски урбаниста, планирано је да се ради два месеца и паралелно угао Палмотићеве и Џорџа Вашингтона.

- За два месеца ће бити завршено ово парче, па ће се мало паузирати како се не би оптеретио саобраћај. Онда ће се наставити потез од Француске до Калемегдана - рекао је Стојчић.

И Савски трг полако поприма свој будући изглед, а иако је ванредно стање зауставило допремање споменика Стефану Немањи из Русије, већ крајем следећег месеца требало би да стигне.

- Трамвајске шине су готове, а тренутно се раде трамвајске баштице и коловоз - објашњава урбаниста. - После 1. маја ће бити пуштен и трамвајски и аутомобилски саобраћај од Немањине ка Карађорђевој у оба смера, док ће део од Немањине ка Савској од средине маја. Споменик ће крајем месеца почети да се монтира.