Градоначелник Београда Зоран Радојичић изјавио је јутрос да има смисла очекивати да полицијски час следећег викенда почне раније, односно да траје дуже, и навео да ће одлуку о томе, као и о понашању за време православног Ускрса, донети епидемиолози и стручна лица заједно са надлежнима.


"Има смисла то очекивати, с обзиром да и прошли викенд и овај дају резултате и не смемо се опуштати у овом периоду када опасност још увек прети. Верујем да ћемо заједно са епидемиолозима и стручним лицима сви заједно донети одлуку како да се понашамо наредних дана и у време Ускрса те да ће мере бити адекватне и добро припремљене", казао је градоначелник за РТС.


Он је додао да не верује да може доћи до ескалације ситуације са оболелима и наглог скока у наредном периоду, али, каже, пажња мора да буде на нивоу.


С тим у вези, навео је да је на београдском Сајму, који је претворен у привремену болницу, попуњено 350 места од укупно 2.200.


"У Арени имамо 360 места, у Хали спортова мало мање од 150. У овом тренутку имамо довољно капацитета и не очекујем да ће бити потребно више места од ових које имамо у овом тренутку, али ако се укаже потреба бићемо спремни", истакао је Радојичић.


Он је рекао да је ноћас 106 људи прекршило мере забране кретања, док је прошле недеље било нешто више и додао да Град Београд и у отежаним условима добро функционише.


"Имамо 1.200 комуналних радника на лицу места", закључио је градоначелник, који је искористио прилику да верницима католичке и протестантске вероисповести честита Ускрс.