ЛАНАЦ продавница Shorty доо којих има по целој Борчи, у среду је непријатно изненадио своје муштерије. На вратима објекта у Улици 12. октобра број 13 истакнуто је обавештење да улазак у продавницу није могућ без заштитне маске, иако их продавачице не носе. Сви они којима је ово једина продавница у кругу од неколико километара, сада су у проблему.

Редакцији "Новости" јавио се читалац Никола Антић, коме је најближа трговина, сада пошто не може да уђе у Shorty, удаљена 10 километара.

-Данима не могу да нађем да купим маску у апотекама у Борчи и сулудо је што су увели овако нешто. Разумем да је потребно да се сви штитимо, али шта да радим кад не могу да нађем маску. Надлежни кажу да је довољан и шал, марама - јада се Антић.

Наш саговорник наводи да Влада РС није обавезала неком уредбом грађане на ношење маски. Уверен да се овом одлуком крши закон, јер се онемогућава снабдевање потрошача основним животним намирницама, писао је градској тржишној инспекцији. Истог дана Антићу је од тржишне инспекције града Београда стигао следећи одговор:

-Обавештавамо вас да нема основа за поступање тржишне инспекције, с обзиром на то да је привредни субјект донео интерно правило поступања, произашло из проглашења ванредног стања у РС, а у циљу безбедности по здравље потрошача - наводе у инспекцији.


НЕУСЛИШЕНА МОЛБА

НИКОЛА Антић каже да не разуме зашто продавци не могу да му с врата објекта дају хлеб и млеко, кад већ не може да уђе без маске и сам узме шта му је потребно.