ЈКП "Градске пијаце" на свом званичном сајту поставило је списак са контактима пољопривредних произвођача који ће своје производе испоручивати на кућну адресу. Купци робу могу да наруче са готово свих пијаца које су у склопу овог градског предузећа, а међу којима су пијаце Беле воде, Бањица, Борча, Звездара, Блок 44, Скадарлија, Зелени венац, Сењак и многе друге.

Поред сваког имена произвођача назначено је на којој пијаци продаје и шта тачно нуди купцима. А понуда је разноврсна, па тако купци могу осим воћа и поврћа да наруче млечне и сухомеснате производе домаће производње. Јаја, резанца, коре, тестенина, домаћи сокови, вино, мед и лековити чајеви део су богатог асортимана. Поједина газдинства испоручују само воће, неки су опредељени само на јужно и у понуди имају банане, нар, ананас, киви и манго. У понуди су и све врсте салата, млади лук, прокељ, кељ, рузмарин, мирођија, першун, шпаргла, блитва и празилук.

- Списак је направљен према азбучном реду пијаца које су у саставу нашег предузећа, а база доступних података ће се свакодневно ажурирати у зависности од доступности производа продаваца - објашњавају надлежни из ЈКП "Градске пијаце". - Како би контактирали са својим продавцем, неопходно је да купци на нашем сајту у делу вести пронађу списак са доступним контактима. Осим бројева телефона прозвођача, поједини су оставили и своје имејл адресе али и фејбук и инстаграм профиле како би купци лакше с њима контактирали.

Међутим, цене производа који су у понуди нису назначене, као ни дани и у којима је могућа достава.

ПАНЧЕВЦИ СЕ УКЉУЧИЛИ У АКЦИЈУ

ПОЈЕДИНИ пољопривредни произвођачи који су овај вид доставе већ отпочели преко друштвених мрежа, на својим страницама истакли су и цене производа као и дане у којима раде доставу. На групи "Достава воћа и поврћа Панчево" произвођачи лук и црвени кромпир нуде за 60 динара по килограму, шаргарепа је 50, везица младог лука 25, першун килограм 130, а прокељ од пола килограма 100 динара. Комад зелене салате је 30, а веза ротквица 35 динара.