Одата почаст жртвама шестоаприлског бомбардовања: Београд на правој страни историје

В. Н.

06. 04. 2020. у 22:45

Одата почаст жртвама шестоаприлског бомбардовања: Београд на правој страни историје

Фото Танјуг

Званично, Београд је имао 2.271 жртву, а према проценама Градске управе погинуло је скоро 4.000 људи од чега је око 2.000 остало затрпано у рушевинама
ПОЛАГАЊЕМ венаца на Споменик пилотима браниоцима Београда обележено је сећање на жртве бомбрадовања Београда 6. априла 1941. године.

Венце су положили министар одбране Александар Вулин, заменик градоначелника Београда Горан Весић и државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић.

- Априла 1941. године Срби су били једини антифашистички народ у Европи. Само су Срби имали храброст да кажу да неће да буду део тројног пакта и новог фашистичког поретка. Платили смо страшну цену, али зато је и наша захвалност оправдана. Шестог априла 1941. године нацисти су се уписали где им је место, међу звери, а ми смо остали тамо где смо увек и били, међу људима и међу победницима - рекао је Вулин.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић подсетио је на губитке престонице.
- Званично, Београд је имао 2.271 жртву, а према проценама Градске управе погинуло је скоро 4.000 људи од чега је око 2.000 остало затрпано у рушевинама. Зато се ми данашњег дана сећамо као једног од најтужнијих у историји наше земље и Београда - нагласио је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Aleksandar

07.04.2020. 08:38

Hvala Vesicu sto je odao priznanje Nemackim zrtvama tako sto je Beograd sijao u bojama nemacke zastave.