Престоничке службе активне током најдуже забране кретања: Нема предаха за комуналце

С. Б. М.

понедељак, 06. 04. 2020. у 06:47

Престоничке службе активне током најдуже забране кретања: Нема предаха за комуналце

На улицама престонице највише је било радника "Чистоће" Фото Д. Миловановић

Наредних дана биће дезинфиковано 2.200 зграда
ГРАДСКИ комунални систем функционисао је током овог викенда и најдуже забране кретања од увођена ванредног стања како треба, пошто грађани морају да добију основне комуналне услуге. Ово је јуче казао заменик градоначелника Горан Весић, нагласивши да се на улицама налази 1.083 максимално заштићених радника и 308 возила.

- Из Оперативог центра се координира рад читавог комуналног система. На улицама престонице највише је било радника "Градске чистоће" око 450, а са 16 пикапова радимо дезинфекцију међублоковских површина. Ту је и 300 радника Београдског водовода и канализације. Перемо улице хлором са више од 50 цистерни и поред тога у овом тренутку је ангажовано чак 20 компанија које дезинфикују улазе у стамбеним зградама. Град ради 2.200 улаза које треба да дезинфикујемо у наредних седам дана. У суботу су, подсећам, на 18 локација већ постављени танкови одакле грађани, од данас бесплатно могу да наточе дезнфекциона средства - појаснио је Весић.

Како је додао, на терену је и 80 радника Завода за биоциде и медицинску екологију, који има 40 возила за дезинфецију важних површина. Подсећамо, овај Завод ће од данас радити на тестирању на вирус корона и то по 1.000 тестова недељно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације