Непознати нападач јуче је пред зору бацио бомбу поред зграде у Улици Богдана Жерајића у београдском насељу Миљаковац. Срећом, нико није повређен, али су гелери разбили прозоре на више станова

Извор из истраге каже да је нападач пришао згради преко оближњег кошаркашког игралишта и паркића између зграда, а затим активирао бомбу.

- Експлозија је била јака и узбудила је читав крај. Прозори на стану у приземљу су попуцали, а фасада је оштећена - рекао је наш саговорник.

Полиција је обавила увиђај, а утврђује се ко је био мета напада и мотив.

- Овакви бомбашки напади најчешће су опомена због неких нерашчишћених послова или дугова. Могуће је чак и да је у питању грешка, јер нико од станара те зграде нема досије у полицији, али таквих има у суседној згради. Испитаће се да ли су можда они били права мета напада - објаснио је наш саговорник.

Полиција је прикупила снимке са надзорних камера са околних зграда како би се утврдило да ли се на њима види лице нападача, као и одакле је дошао и на коју страну се удаљио.

Станарка зграде чије прозоре су разбили гелери испричала нам је да је буквално искочила из кревета када је одјекнула експлозија.

- Све ме је подсетило на бомбардовање, само је сада експлозија била много јача. Бомба ми је пукла испод самог прозора. Гелери су пробили ролетну и разбили ми стакла. Комшији испод се разбијено прозорско стакло сручило на њега јер му је кревет одмах поред прозора. Срећом, није повређен - прича ова жена. 

(Информер.рс)