НА једној од друштвених мрежа појавио се оглас за чувања деце чији су родитељи оболели од вируса корона, који су хоспитализовани или се налазе у самоизолацији. Позивом на број, садржан у фејсбук-објави, дошли смо до Милене из Земуна.

Како је сваки дан број заражених у порасту, према речима наше саговорнице, претпоставка је да ће се међу њима наћи и родитељи који немају где да оставе своје малишане, а официјелно решење такве ситуације није понуђено. Из разговора са људима, проистекла је, каже, идеја да на овај начин понуди помоћ својим ближњима и суграђанима.

- Имам много пријатеља којима би раздвајање од деце тешко пало, па желим да им овако пружим неку сигурност да ће им деца бити безбрижна. Такође, имам много фејсбук-пријатеља, па би и они који ме не познају могли преко неког да се распитају о мени и провере ме - каже Милена.

На располагању је њен стан у Земуну, а временски период боравка није ограничен. Добродошла су деца свих узраста, за све ће, каже, пронаћи занимацију и сви ће бити пуног стомака.

Иначе, кувам сваког дана, тако да ми припрема хране не представља никакав проблем. Уколико то буду школарци, пратићемо наставу. Осим тога, радили бисмо вежбе и играли разне друштвене игре - каже наша саговорница.

Подршку за своју хуману "акцију" има од своје куме која ће, како каже Милена, радо одлазити у набавке, али и помоћи на било који други начин.