Хуманитарни пакети од петка на адресама пензионера и социјално угрожених (ВИДЕО)

NovostiOnline/М.Станојковић

четвртак, 26. 03. 2020. у 12:21

Хуманитарни пакети од петка на адресама пензионера и социјално угрожених (ВИДЕО)

Printscreen

У "Штарк арени" на Новом Београду приводи се крају паковање намирница намењених хуманитарној расподели током епидемије корона вируса

У "Штарк арени" на Новом Београду приводи се крају паковање намирница намењених хуманитарној расподели током епидемије корона вируса.


Велики број волонтера пакујенамирнице које ће од петка, 27 марта, стизати на адресе пензионера са примањима нижим од 30.000 динара.


Овом акцијом обухваћени су и суграђанистарији од 65 година који немајупримања.

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић рекао је за ТВ Прва да је план да се до краја дана спакује укупно 30.000 пакета, те да они буду дистрибуирани до општинских центара за социјални рад, који ће наставити поделу пакета пензионерима са примањима мањим од 30.000 динара.


– Јуче смо спаковали 12.000 пакета, од којих је око 4.000 дистрибуирано ка општинским центрима. Један број пакета ће бити дистрибуиран свим општинама до краја дана, тако да од сутра наши најстарији суграђани могу да очекују пакете на својим адресама – појаснио је Петронијевић, који у „Штарк арени” руководи акцијом паковања и дистрибуирања пакета.


Према његовим речима, процедура је да пензионере позива неко из центра за социјални рад, да најави доставу пакета, остави га на прагу, позвони како би се уверио да је неко у стану и потом да се одмакне.

– Мере заштите су на највишем нивоу у „Штарк арени”. Свако ко улази у део где се пакују пакети, мора да прође одређену процедуру, наиме људи који долазе у контакт са намирницама су обучени на један начин, они који износе робу на други, а сви морају да прођу медицинску процедуру. Роба се пакује на палете у стреч фолији и отвара пред дистрибуцију – истакао је Петронијевић.


Успели смо да за пет дана направимо нашу мини-фабрику, навео је Петронијевић и додао да је то сигурно највећи логистички центар тренутно у Београду, те да је цела акција једна од највећих логистичких операција икада спроведених на територији Београда.


– Надам се да ћемо у наредних десетак дана успети да спакујемо свих 173.888 пакета и дистрибуирамо их до општина, што значи да ће их у наредних петнаестак дана добити сви пензионери, који имају примања до 30.000 – рекао је Петронијевић и захвалио донаторима и свим људима који помажу у организацији овог великог посла.
Петронијевић је апеловао на најстарије суграђане да остану у својим кућама, јер „се боримо против невидљивог противника и само дисциплином можемо да га победимо”.


Голман ФК „Црвена звезда” Милан Борјан, који помаже у акцији паковања пакета у „Штарк арени”, рекао је да би волео да још спортиста, који имају јак имуни систем, помогну у овом хуманом раду и апеловао на грађане да остану у својим кућама и тако чувају старије.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

RosaLux

26.03.2020. 13:19

Da li će iste mere biti primenjene I Za penzionere u unutrašnjost koji takođe imaju manje penzije od 30 000 dinara?

Banaćanin

26.03.2020. 16:42

@Gane - Penzioneri u unutrašnjosti i ruralnih područja imaju mogućnosti da pored penzije poase po nešto u bašti Graski penzosi mogu samo na terasu.

djole

30.03.2020. 11:19

@Gane - mi iz unutrasnjosti nismo gradjani Srbije,samo smo gradjani srbije jesmo ako treba da se uzima.Konkretno govorim za gradjane Vojvodine

bogo

26.03.2020. 17:25

Kako će primiti pomoć oni penzionri koji ,u međuvremenu žive u drugoj opštini,a nisu uspeli da promene adresu stanovanja,Bilo bi poželjno dati uputsva kome da se obrate i da ostvare navedenu pomoć.

Banaćanin

26.03.2020. 19:39

@bogo - "bogo" Zakonski propis i u pogledu prijave boravišta mora da se poštuje. E, sad oni koji su neodgovorni ispaštaće, ostaće bez paketa. To je pouka za sve.

maniks

26.03.2020. 18:02

Podelu paketa organizuje grad Beograd. Ovi koji komentarisu da postoje penzioneri i u unutrasnosti neka se obrate gratskim vlastima pa neka i oni organizuju.Ovo nije u organizaciji Republike.

Dušica

01.04.2020. 18:05

Penzioner sam prijavljena u SurcinuA zivim na vozdovcu kome da se javim za paketImam pravo na taj paketHvala