Потпуно су здрави, а провешће 15 дана у изолацији: Двадесеторо радника обреновачког Водовода не иде кући, већ чува воду

С. В.

26. 03. 2020. у 14:30

Потпуно су здрави, а провешће 15 дана у изолацији: Двадесеторо радника обреновачког Водовода не иде кући, већ чува воду

Екипа из "Водовода" са председником Општине Чучковићем

Циљ да се смањи ризик да дођу у контакт са вирусом
ДВАДЕСЕТОРО радника обреновачког "Водовода" провешће две недеље на радном месту, али после обављеног посла неће ићи кући већ у изолацију у фабрици иако су потпуно здрави.

Како је рекао директор ЈКП "Водовод и канализација" Бранко Матић, да би фабрике воде у Забрежју и Баричу, које снабдевају Обреновац драгоценом течношћу, остале у функцији, стручњаци ће у њима проводити 24 сата.

- У Баричу је у карантину деветоро људи, а у Забрежју њих 11 - рекао је Матић.

- Они ће наредних 15 дана бити затворени у фабрикама. Тамо нико неће улазити, ни излазити, како бисмо обезбедили да Обреновац у овом периоду буде снабдевен водом, без икаквих проблема. Њима су обезбеђени одлични услови, имају одвојене собе са одвојеним креветима и душецима, купатила су засебна, храну ћемо им достављати три пута дневно. Све што им буде неопходно, доносићемо им.

Председник ГО Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да му није било лако да потпише одлуку о самоизолацији радника, али да ће то бити од великог значаја за све становнике ове престоничке општине.

- Људи у карантину су здрави, а да би остали у том стању и да би фабрика воде у Забрежју и Баричу производила безбедну и питку воду, они су поднели жртву и биће неко време одвојени од својих породица - наводи Чучковић. - Сви они су се одазвали позиву Општине и државе. Најважније је да овим гестом сачувамо здравље свих становника.


КОРИСТЕ ПРЕПАРАТЕ ХЛОРA

КАКО је раније појашњено из ЈКП "Београдски водовод и канализација", није забележен ниједан пренос вируса корона путем хлорисане воде за пиће.

- У стандардној процедури прераде воде користимо препарате хлора који ефикасно и трајно уништавају тај вирус - навела је лекар специјалиста хигијене др Ана Мршуља из Службе санитарне контроле воде у ЈKП "Београдски водовод и канализација".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације