Општина Чукарица покренула акцију са јавним личностима: Познати позивају волонтере

Г. НОВАКОВИЋ

26. 03. 2020. у 07:49

Општина Чукарица покренула акцију са јавним личностима: Познати позивају волонтере

Волонтери са Чукарице помажу пензионерима

На листи добровољаца је око 300 младих. Стотину њих на терену
ОПШТИНА Чукарица одлучила је да максимално искористи моћ друштвених мрежа и тако је на популарној апликацији "Инстаграм" почела да дели јавне апеле познатих Чукаричана да се млади прикључе волонтерском тиму. Захваљујући овим позивима, листа добровољаца који би да помогну најстаријима да преброде ванредне околности, под којима не могу да излазе из својих домова, све је дужа.

Последњих дана, на званичном профилу ГО Чукарица, суграђанима су се братили певачи и спортисти. Ускоро ће се акцији придружити глумци и други из различитих области са јединственом молбом - Останите код куће!

- Желела бих да позовем млађе комшије, који су вољни и слободни, да се пријаве у волонтерски центар и на тај начин помогну старијима - казала је певачица Ана Кокић, рођена Чукаричанка, из добровољне изолације. - Уз вашу помоћ, они ће много лакше пребродити ову ситуацију. Будимо солидарни и одговорни, како према себи, тако и према другима.

И прослављени атлетичар Драгутин Топић прикључио се апелу за добробит свих грађана, а нарочито сениора. Његов позив намењен је свим пунолетним спортистима, који су одговорни, а који могу и желе да помогну пензионерима са територије Општине. Ипак, он је имао и другу молбу.

КАРАСИ, РОКВИЋ... ВОЛОНТЕРЕ је позвао некадашњи фудбалер Црвене звезде и репрезентативац Станислав Караси, а допринос је дао и фудбалер Павле Нинков из Француске. Молбу најстаријима да не излазе из својих домова упутили су, засада, и певачи Маринко Роквић и Зоран Дашић из групе "Легенде".

- Волео бих да млађи спортисти, нарочито код мене у клубу, схвате озбиљно ситуацију и остану код куће. Тиме ће сачувати баке и деке, маме и тате. Сви смо у ризику да заразимо наше старије, а то не желимо. Време је да бринемо једни о другима - рекао је бивши атлетичар, сада врхунски тренер.

Како нам је рекао председник Општине Чукарица Срђан Коларић, акцији ће се тек придружити људи из јавног живота, али и до сада је постигнуто много. Од почетка ванредног стања и увођења забране кретања за најстарије, на терену је око стотину волонтера.

- Листа сваког дана постаје све дужа, те их је на списку тренутно око 300. Екипе добровољаца смењују се дневно, у зависности од потреба. Сви који су тражили помоћ од нас, добили су је сутрадан. Прикључили су нам се Удружење Animal Rescue Serbia, захваљујући коме смо услуге проширили и на шетање кућних љубимаца, Удружење "Колевка"и Црвени крст - истиче Коларић.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације