СНЕГ који је забелео престоницу чини се да први пут није направио колапс у граду, јер нема редовног градског превоза и многи суграђани не иду на посао.

Велики број радника на терену, њих 900, али и мали број аутомобила на улицама и само коридорске линије ГСП због ванредног стања, допринели су мањим гужвама. Како је и било најављено, најпре су очишћене трасе којима пролазе возила јавног превоза која превозе запослене са радном обавезом.

Према речима заменика градоначелника Горана Весића, Град је у трећем степену приправности, а запослени у градским службама раде по 12 сати, а због ванредног стања променио се приоритет чишћења улица у односу на оно што је важило уобичајено.

- Осим радника "Београд пута", ангажовани су и радници "Градске чистоће" и "Зеленила" - рекао је Весић. - Комуналне службе су потпуно спремне за овај талас. На снази је забрана рада градског превоза, тако да су први приоритет 32 коридорске линије које имамо, а превоз од 5.30 и од 17.30 до 20 сати и 17 линија у приградским општинама. Потом се чисте остале улице које су некада биле у првом приоритету, а сада не спадају у коридорске.

Комуналне службе чистиле су улице, тротоаре, аутобуска стајалишта и прилазе домовима здравља.

Зимске службе "Београд пута" на улице су изашле са 70 великих камиона, 22 мања возила, 15 машина и 124 људи по смени. - Спремни смо и наше екипе раде у складу са дозволама за кретање - рекао нам је Жељко Маровић, руководилац зимске службе. - На снази је трећи степен ангажовања и прво ће бити проходне коридорске линије.


СЛЕТЕО С ПУТА

ЗБОГ клизавог коловоза, како нам је потврђено у диспечерском центру ГСП, један аутобус слетео је с пута у Улици Љубице Луковић на Звездари. На срећу, био је без путника, а возач је остао неповређен.Камиони "Београд пута" крстарили су улицама Фото И. Маринковић