Сва возила Зимске службе Београд пута су на терену, а прво су очишћене трасе коридорских линија градског превоза, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић за РТС.


Он је прецизирао да је тренутно на терену 70 камиона, 22 мултикар и 15 утоварних возила, као и 124 радника Зимске службе Београд-пута.


"Синоћ је око 20 часова почео да пада снег, у вишим деловима града је пало преко десет центиментара и имамо најаву да ће наставити да пада до сутра у 14 часова те да ће пасти још око 15 центиметара. Ми се налазимо у трећем степену приправности. Сада прво чистимо 32 коридорске линије градског превоза и то је први А приоритет, а све остале улице су први Б приоритет. Током јутра смо успели да очистимо и један и други приоритет, бацили смо око 380 тона соли, 150 тона мешавине, улице су проходне, а има и мање саобраћаја", истакао је Весић.


Он је додао да су на терену и радници свих других комуналних предузећа, ЈКП "Градска чистоћа" чисти стајалишта која су у функцији, ЈКП "Зеленило Београд" тротоаре, чисти се испред домова здравља и болница јер су то сада најважније институције које морају да буду доступне грађанима.


"Предузете су све мере заштите за раднике који се налазе на терену. Током ноћи је стигао авион из Кине у коме се налази око сто хиљада маски које су поклонили кинески привредници који живе и раде у Београду и то ће бити довољно за потребе свих наших служби за 12 дана", нагласио је заменик градоначелника.


Он је поново апеловао на грађане да остану код кућа и послушају савете из Владе Србије и епидемиолога како бисмо сви заједно изашли из ове кризе, пренео је Беоинфо.