Медицинарима бесплатан такси: Приватни превозници на услузи здравству

С. ВИДАЧКОВИЋ

уторак, 24. 03. 2020. у 08:23

Медицинарима бесплатан такси: Приватни превозници на услузи здравству

Таксисти ће бити на услузи здравственим радницима Фото Н. Скендерија

Више од 100 приватника у акцији "Хуманост на делу". добијаће ваучере и јављаће се на број 011 20 999 99

ВИШЕ од 100 београдских таксиста придружило се акцији "Такси - хуманост на делу", који ће током ванредног стања бесплатно превозити здравствене раднике и медицинско особље од куће до посла. Ову идеју током прошле недеље покренуо је таксиста Бранко Антић и промовисао је у "Новостима". После тога су се његове колеге ујединиле.

- Београдски таксисти су се организовали у различитим групама. Без обзира на то којем удружењу припадамо, ујединили смо се и народски речено - сви смо стали под "једну капу" - каже нам Антић. - Желимо да нашим здравственим радницима, који су на првој линији фронта у борби против опаког вируса, помогнемо и да им будемо 24 сата на располагању.

После добијања свих неопходних дозвола, очекује се да овај вид превоза здравствених радника почне већ данас, од пет ујутро. Према речима директора и власника "Београдског пословног таксија" Златана Златковића, сви аутомобили који буду учествовали у овој хуманитарној акцији биће излепљени жутим налепницама са бројем телефона 011 20 999 99, на који ће се јављати медицинари. Запослени у здрвственим установама од својих установа добиће ваучере за хуманитарну вожњу.

- Хоћемо да свако возило које изађе на улицу буде обележено, пре свега због ноћних вожњи, јер ова налепница омогућава безбедну вожњу и током забране кретања - објашњава Златковић. - Штампа се и посебна серија ваучера, која се односи на ову вожњу. Ми смо уступили наше регуларне ваучере, али смо их преобликовали за ову намену.

Сви возачи имаће маске, рукавице, асепсол и хлор којим ће да дезинфикују аутомобиле. Такође, урађене су и преграде између предњих и задњих седишта како би сви били безбедни. Таксиста Бошко Вукојевић очекује да ће се још колега укључити у ову акцију.

- Овом приликом позивам све колеге које су у могућности да нам се прикључе - каже Вукојевић. - Апелујемо на друштвено одговорне фирме и грађане, да се придруже, јер ми ћемо неко време издржати уз помоћ својих ресурса, али после тога може се десити да будемо у кризи јер и ми имамо своје лимите. Заиста верујем у српско срце и надам се да ће нам се јавити добри људи.

И НЕ НАПЛАЋУЈЕ "БЕЛИМ МАНТИЛИМА!"

ОД данас CarGo услуга је потпуно бесплатна за све медицинске раднике, изјавио је директор компаније CarGo Technologies Вук Губеринић.

Нова функционалност апликације CarGo Medical свим здравственим радницима, лекарима, медицинским сестрама и техничарима и другим запосленима у здравственим установама омогућиће потпуно бесплатно коришћење услуге свакога дана, од посла до куће и обрнуто.