У "Штарк арени" у суботу је одржан оперативни састанак градских челника, после ког је почело паковање 173.000 пакета за пензионере чија су примања нижа од 30.000 динара. Ову акцију је пре неколико дана најавио заменик градоначелника Горан Весић и истакао да ће сваки пакет садржати храну и средства за хигијену.


Он је на свом фејсбук-профилу у суботу објавио фотографије на којима се види како волонтери у "Штарк арени" припремају и пакују намирнице за најстарије Београђане.


- Данас припремамо пакете, у "Штарк арену" стиже око 100 шлепера робе, а до петка ће први пензионери добити бесплатне пакете. Сада ми бринемо о вама. Живео Београд, живела Србија! Победићемо - написао је заменик градоначелника Горан Весић на "Фејсбуку".


Како је раније речено, свака кутија садржаће брашно, јестивно уље, шећер, супу, кафу, чај, кекс, сапун, детерџент и тоалетни папир. Пакети ће из "Штарк арене" бити дистрибуирани центрима за социјални рад у градским општинама Града Београда, који ће уз помоћ волонтера достављати пакете пензионерима са примањима мањим од 30.000 динара. Ову акцију покренуо је Град Београд у сарадњи са Привредном комором Србије, а Горан Весић и председник ПКС Марко Чадеж позвали су компаније да им се прикључе.


- Сваки ваш допринос, како у новцу тако и у производима, биће велика помоћ онима којима је она најпотребнија. У данима када се Србија и њени грађани суочавају са једним од највећих изазова у последњих неколико деценија, осим самодисциплине и слушања лекара, од велике помоћи у овом тренутку могу бити компаније, привредници и произвођачи - рекли су Чадеж и Весић.


АНГАЖОВАНО 600 ВОЛОНТЕРА


НА ПАКОВАЊУ је ангажовано око 600 волонтера, који би требало да заврше посао за десетак дана. Горан Весић је рекао да је ово највећа логистичка операција у Београду од 2014. године, када је у спортским халама и хотелима било смештено око 10.000 Обреновчана који су због поплаве морали да напусте своје домове.