УПРКОС све већем броју заражених од вируса корона и новим мерама Владе за његово сузбијање, радови на важним инфраструктурним пројектима се настављају. Градилиште на Савском тргу, у Карађорђевој улици, као и у Булевару патријарха Павла су отворена.


На Савском тргу, који би према последњим најавама требало да буде завршен до Видовдана, радови теку пуном паром. Ради се на постављању трамвајских шина на делу од Немањине ка Савској улици, као и на самом платоу. А зацрнио се и асфалт.


Према речима градског урбанисте Марка Стојчића, померања рокова не би требало да буде, уколико Влада не донесе одлуку да се затворе и градилишта.


- Пратимо ситуацију, али засада радници раде по плану, уз придржавање свих мера безбедности. Наравно, као и свуда, они са хроничним болестима остали су код куће - наводи Стојчић.


Пошто је фирма која ради на Савском тргу задужена и за проширење Булевара патријарха Павла радови су тамо за нијансу спорије одвијају, али нису стали.


Живо је и на Савском кеју дуж Карађорђеве улице. И ту се убрзано ради на завршетку и уређењу парка који ће улепшати овај део града.


Радници би ускоро требало и да крену са другом фазом радова на плотоу Раше Попова у Улици 27. марта. Према Стојчићевим речима, Град неће почињати радове на новим пројектима док се не смири ситуација са вирусом корона. Зато ће се одложити планирано уређење пјацета, али и поплочавање и реконструкција улица попут другог дела Улице Страхињића Бана.


РАДОВИ НЕ СТАЈУ


ВИРУС пак није одложио радове на асфалтирању појединих саобраћајница у граду, попус Слободана Лале Берберског на Звездари и Миле Димић у Раковици. Нису стали ни радови на проширењу канализационе мреже, попут оних у Улици Веселина Чајкановића на Звездари или у насељу Раван у Гроцкој.