ЦЕНТРАЛНЕ београдске улице током јучерашњег дана биле су прилично празне, а широм престонице распоређени су били и војници Војске Србије. Гужви је било само испред улаза у банке и поједине апотеке где је народ стрпљиво чекао у реду. Унутра су пуштали највише по двоје људи, док су поједини службеници испред банака делили листиће са бројевима и прозивали грађане унутра.

Пут банака многи су пошли како би подигли новац јер је плаћање картицама у данима викенда било у прекиду због оптерећеног система. Овај систем наплате успостављен је током јучерашњег дана. Престоничке апотеке суграђани су обилазили углавном у потрази за средствима за дезинфекцију и заштитним маскама.

- Чекала сам цео сат у реду како бих купила маску и рукавице, међутим, све се разграбило. Нема ни алхохола као ни других средстава за дезинфекцију - пожалила нам се Наташа Р.

Празна су била и аутобуска стајалишта, као и возила јавног градског превоза. На улицама и у парковима није било малишана који су од понедељка на ванредном распусту. Најбројнији су били углавном старији суграђани којима се највише саветује да не бораве на отвореном.

Скраћено радно време због тренутне ситуације увеле су поједине трговинске радње, бутици, књижаре као и оптичарске продавнице у центру Београда.