МЕРЕ забране рада угоститељских објеката после 20.00 које су ступиле на снагу у борби против вируса корона, утишале су Скадарлију и ноћни живот у граду. Угоститељи у центру града су озбиљно схватили ситуацију и сви кафићи су вечерас закатанчени и пре истека новог радног времена.


Како су се уверили репортери "Новости" у 20.00, боемска четврт која се буди ноћу, заспала је раније него икада. Столице су уредно биле поређане преко столова, светла угашена, а у понеким су остали само конобари да преброје оскудан пазар.


- Не памтимо да је увече овако изгледала Скадарлија. А и током дана није било много гостију. Иде викенд, али ноћног провода нема. Само да пребродимо овај вирус, па ћемо лако.


Општинска инспекција Старог града већ је кренула у патролу како би се уверила да ли сви поштују одлуку, али и упозорила оне који и после истека новог радног времена нису ставили кључ у браву.


Кафићи на Обилићевом венцу, такође, били су затворени на време, а иста ситуација била је и у угоститељским објектима у Кнез Михаиловој и на Тргу републике. Последњи гости били су разумни, платили су цех и напустили објекат по молби конобара.


Поводом новонастале ситуације градоначелник Зоран Радојичић апеловао је на суграђане да се мање окупљају у граду, на јавним местима и у угоститељским објектима.- У овој фази покушавамо да подизањем свести људи схвате у чему је проблем и које су најугроженије категорије грађана. Сигурно је да казнена политика није популарна мера, међутим када је њено увођење неопходно, односно када се ради о животу људи, питање је тренутка када се она мора увести - рекао је Радојичић. - Морамо се мање окупљати и мање бити у контакту једни са другима јер на тај начин ћемо смањити могућност да се вирус прошири на већи број људи у кратком временском интервалу.