ЗБОГ вируса корона, фирме које се баве дезинфекцијом просторија имају пуне руке посла. Телефони су им се усијали од позива, а њихове екипе ангажоване су током читавог дана. У зависности од ценовне политике, третман се креће од 50 до 100 динара по квадрату. Неки су искористили прилику и подигли цене.

Прочитајте још: Прославе са највише 100 особа, у поједине аутобусе неће смети да се улази на предња врата: Београд увео превентивне мере против вируса корона

Углавном их контактирају приватне компаније и дезинфекцију највише обављају у пословним просторима.

- Третман се ради када сви запослени напусте објекат, јер се користи техника замагљивањем и два сата не би требало да нико борави у тој просторији после дезинфиковања. Имамо велики број позива, а мање нас контактирају станари из стамбених зграда, више руководства предузећа - тврде у једној престоничкој фирми за дезинфекцију, дератизацију и дезинсекцију.

И друге фирме са којима смо контактирали бележе повећан обим посла, а дезинфиковали су и неке просторије приватних компанија у граду где је било заражених колега.

- Процедура је иста, имамо специјалне маске и одела. Најпре се дезинфикују људи који обављају посао, а када се заврши, цела опрема се скида и баца - каже један од радника ангажованих на дезинфекцији.