Поводом узнемирујућих и застрашујућих вести о тровању паса на Калемегдану, власници паса, суграђани Старог Града, али и сви они којима је најпознатији парк престонице место где радо шетају и проводе време са својом децом и љубимцима, заказали су миран протестни скуп за суботу, 14.03.2020.године од 10-12х на улазу у Калемегдан из Кнез Михаилове улице.

Разлог за окупљање је скретање пажње надлежним институцијама на угроженост људи и животиња, као и све учесталија појава тровања власничких паса на Калемегдану и осталим градским парковима, а у циљу подизања свеопште бриге за околину и подизање свести грађана.

Подсетимо, прошлог викенда угинуло је осам паса на Калемегдану.
На судској ветерини Ветеринарског факултета завршена обдукција тела паса који су донети након угинућа, а која је показала да животиње имају исте промене на јетри и другим органима, те да је налазом јасно утврђено да је у питању тровање.

Град Београд је узорке органа паса у уторак послао на токсиколошко-хемијску анализу на Војномедицинску академију, која ће утврдити којим хемијском супстанцом су отровани.
Протестни скуп се, између осталог, организује како би се добила и званична потврда надлежних институција да је парк безбедан за посетиоце, али и љубимце, да се укаже на проблем недовољног обезбеђења и да се види које мере предострожности ће Калемегдан да предузме у циљу безбедности његових посетилаца.
PROČITAJTE JOŠ : Potraga za trovačima pasa: Počinioce traže i na snimcima sa kamera

PROČITAJTE JOŠ: Psi stradali zbog nervnog oblika trovanja, sumnjamo da je prosuta neka hemikalija: Direktor “Veterine Beograd” o uginuću životinja na Kalemegdanu


Ukoliko se ne reaguje u roku od 20 minuta, životinja UGINE: Vlasnici pasa u strahu, neko stavlja OTROV za njihove ljubimce