Права драма одиграла се у недељуоко девет сати у београдском насељу Сењак, када је мигрант А. Ш. (28) упао на посед, попео се на кров и претио самоубиством.


Мигрант је на кров куће доспео тако што се преко ограде попео на дрво, а потом скочио на кров.


- Драма је трајала скоро сат времена, а све су посматрали станари околних кућа.


Мушкарац је нешто викао не енглеском, клатио се горе, а онда је почео да ломи црепове.


Најгоре од свега је било што је те црепове потом разбијао себи о главу. Наводно, А. Ш. је био револтиран због тога што он, његови жена и деца нису добили азил, претпостављамо у некој земљи ЕУ. Помињао је и неки мост и тражио да га воде тамо - преноси Курир.


Убрзо је стигла полиција, али и ватрогасци и Хитна помоћ.


- Станар куће је био ту док је мигрант дивљао на крову и вероватно је он позвао надлежне. Полицајци из ПС Савски венац брзо су реаговали и успели да смире помахниталог А. Ш. и да га безбедно спусте с крова. Њих тројица су се попела на кров, опколили су га, тако да није имао куд. У тренутку су га зграбили - каже извор.


- Мигрант је имао повреде главе које је сам себи нанео, те је најпре одвезен у Ургентни центар. Пошто су му лекари санирали рану, пребачен је на клинику за психијатријске болести - додаје извор.


Очевици немиле сцене испричали су да је ситуација била напета и додао да никоме није јасно због чега је мигрант изабрао баш ту кућу, а вероватно је случајно одабрао локацију, преноси Курир.