ТРАМВАЈСКА мрежа шириће се Новим Београдом, а Дирекција за градско грађевинско земљиште расписала је јуче тендер за израду техничке документације за трамвајску пругу. Планирано је успостављање трамвајског саобраћаја у Улици Ђорђа Станојевића и Булевару Црвене армије, чиме би се остварила веза трамвајске пруге Моста на Ади са трамвајским шинама у Улици Јурија Гагарина. Рок да се заинтересовани понуђачи јаве на тендер је 25. март.

Овим решењем растеретиће се постојеће саобраћајница око нове аутобуске и железничке станице у Блоку 42, а биће и бољи превоз у блоковима 67, 67а, 66 и 66а. Израда документације треба да предвиди начин реконструкције ових улица и изградњу двоколосечне трамвајске пруге.


Прочитајте и: Izmene polazaka BG voza: Novi RASPORED za šinska vozila do prigradskih naselja


У зони скретања из Јурија Гагарина у Булевар Црвене армије, планирана је реконструкција траке за десно скретање и троугаоног острва, због уклапања у решење двоколосечне трамвајске баштице. Шине ће ићи средином Улице Ђорђа Станојевића од раскрснице са Улицом Марка Христића до Булевара Црвене армије. Трамвајска пруга ићи ће и од прилаза трамвајском депоу, у зони раскрснице са Улицом Марка Христића до Булевара Црвене армије. У Улици Ђорђа Станојевића биће направљена два трамвајска стајалишта у оба смера, два аутобуска стајалишта у сваком смеру, као и једно стајалиште за пуњење електро-аутобуса. Рок за израду техничке документације је 290 дана.