АУТОМОБИЛИ паркирани ван гаража нашли су се на мети уличних вандала, који су од почетка године скинули точкове са око 15 возила! Друштвене мреже свакодневно су преплављене објавама огорчених суграђана, где се на фотографијама виде њихови оштећени аутомобили, подигнути на бетонске блокове.


Непријатан призор пре неколико дана доживео је и Емил Павелкић са Дорћола, када је кренуо на посао и схватио да тог дана нигде неће стићи својим аутомобилом.

- Скинута су сва четири точка са мог аута, и остављен је на клоцнама и циглама. Наивно сам мислио да се овакве ствари дешавају само у Бронксу, или у забаченим и мрачним деловима града. Комшије ништа нису виделе ни чуле, зато мислим да су ово извели механичари "рено формула 1 тима", с обзиром на то да је брзински и професионално изведено - написао је Павелкић на "Фејсбуку".


Прочитајте и: Nema ih u farbanoj ili blajhanoj kosi, a dovoljno je oprati sa specijalnim šamponom: Koje su zablude vezane za vaške i kako ih se rešiti?


Исте ситуације суграђани су затекли на Врачару и Звездари, те сумњају да је реч о истој екипи која хара по граду и краде точкове са возила, која после ослања на беле бетонске блокове. Из МУП кажу да извршиоци најчешће краду акумулаторе, радио-уређаје, звучнике, те да је од почетка године пријављено 15 случајева крађе точкова, од којих је половина расветљена. Није реткост да, уколико унутар аута примете неку вредну ствар, попут лаптопа, телефона или торбе, провалници разбију стакло и докопају се плена.ИСТА ПРАКСА И ДЕВЕДЕСЕТИХ


ИНАЧЕ, овакве крађе и подизање аутомобила на цигле били су чести деведесетих година. Међутим, иста пракса наставила се до данас широм Београда, а на мети су били и возила на Бањици, Медаковићу, у Борчи...