Фонтана, модерне клупе, зеленило и теретана на око 7.000 квадрата: Становници Алтине коначно добијају ПАРК за рекреацију и разоноду (ФОТО)

С. ВИДАЧКОВИЋ

понедељак, 24. 02. 2020. у 12:39

Фонтана, модерне клупе, зеленило и теретана на око 7.000 квадрата: Становници Алтине коначно добијају ПАРК за рекреацију и разоноду (ФОТО)

ПРОМЕНА Будући изглед зелене оазе у насељу

При крају идејни пројекат комплекса за одмор и забаву у земунском насељу. Вредност радова 47 милиона динара
ДУГООЧЕКИВАНА изградња парка у земунском насељу Алтина требало би да почне у току ове године. На парцели површине од 7.000 квадрата биће направљен комплекс за рекреацију и разоноду житеља Алтине свих генерација. Пројекат за грађевинску дозволу за изградњу парка је у завршној фази и у наредних месец дана биће поднет захтев за издавање дозволе.

Како наводе из Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда, расписивање тендера за извођење радова планирано је током лета, а процењена вредност је 47 милиона динара.


- Парк ће се налазити у блоку 73, у централном делу насеља Алтина 2, у непосредној околини планираног културног центра, цркве, дечје установе и школе, на површини од око 7.000 квадрата - објашњавају у Дирекцији. - Та површина је пројектована са различитим садржајима који ће задовољити потребе корисника свих старосних група за одмором, шетњом, игром, спортом...Осим модерних клупа, фонтане, чесме, скулптура и теретане на отвореном, суграђани који живе у овом делу Земуна уживаће и у зеленилу. Биће посађени трава, зимзелено и листопадно дрвеће, жбунови и леје са сезонским цвећем. Парк ће бити осветљен, а цео простор додатно ће штитити и метална ограда.


Према речима заменика председника ГО Земун Дамира Ковачевића, овај парк житељи Алтине очекују са великим нестрпљењем, јер је у питању пројекат о којем се већ годинама говори.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Nemaju trotoare, igrališta, smeće se gomila: Hoće li Altina postati naselje kao sva druga


- У Алтини већ постоји једно мало игралиште, али оно је недовољно за многобројну децу која овде живе. Ово насеље има више од 25.000 становника и свима ће много значити када добију кутак за релаксацију и забаву. Многе ствари не зависе само од Општине, али нам је веома драго што је, у сарадњи са градским институцијама, овај пројекат дошао на ред. Због све већег броја малишана, планирамо да у Улици Павла Вуисића саградимо нову основну школу у наредних неколико година.Фото: Малишани ће имати боље услове за игру


ДУХОВНИ ЦЕНТАР И ОБДАНИШТЕ


ПЛАНИРАНА је и изградња духовно-културног центра код храма у Алтини, на простору од око 1.000 квадрата и два спрата. Према речима Дамира Ковачевића, ту ће се организовати приредбе, едукативне радионице за децу, а музеј српске културе баштиниће наслеђе из свих крајева где живи наш народ. Половином септембра, у овом земунском насељу отворен је вртић "Лазар", где борави 200 малишана, а 2010. године саграђено је и обданиште "Милица".


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације