НА 10.000 адреса становника леве обале Дунава, заменик градоначелника Горан Весић послао је документ у којем је објашњена процедура изградње канализације и прикључења на канализациону мрежу у Крњачи. Како се наводи, једина обавеза грађана биће плаћање накнаде за прикључење у износу од 60.978 динара по домаћинству, и то у 60 рата на пет година.

У Процедури који су потписали Горан Весић и председник ГО Палилула Александар Јовичић, наводи се да ће бити изграђено 90 километара канализационе мреже у Крњачи, шест километара канализационих колектора, канализациона црпна станица у Крњачи која препумпава отпадне воде. Такође, биће изграђено и постројење за пречишћавање отпадних вода пре него буду испуштене у Дунав.


- Потребно је прикупити податке из катастра непокретности, податке о објекту и друге којима доказујете да сте власници објекта и корисници мреже водоснабдевања и канализације - пише у Процедури. - Попуњене захтеве предаћете Служби техничке документације ЈКП "Београдски водовод и канализација" у Кнеза Милоша 27.

Како би се прикупиле информације за пројектовање, тим геодета и пројектаната обићи ће домове на левој обали Дунава и узети податке о положају септичких јама и испуста канализације на свакој парцели. За сваки објекат дефинисање положај граничног ревизионог шахта.


Иначе, Град Београд и Европска инвестициона банка у октобру прошле године потписали су Уговор о кредитирању и заједничком финансирању овог пројекта чија је вредност 80 милиона евра, од чега кредит износи 35 милиона евра.


Прочитајте и: Neće da dovrši stan iz - inata: Mira godinama čeka da investitor osposobi prostor u Borči


- Као што је и обећао председник Александар Вучић, градиће се канализација на левој обали Дунава. Ми наша обећања испуњавамо. Хвала вам на подршци коју нам пружате. Ми ћемо радити још снажније како бисмо вам обезбедили најбоље услове за живот - написао је Весић на "фејсбуку".


НАКНАДНО ПРИЈАВЉИВАЊЕ БИЋЕ СКУПЉЕ

КАКО се наводи, накнадна прикључења на канализациону мрежу, пошто пројекат буде завршен, неће бити могућа по садашњим условима.

- Ова понуда Града важи само до почетка реализације пројекта. Они грађани који не буду ушли у овај пројекат, мораће сами да финансирају изградњу граничног шахта, његово повезивање на уличну мрежу као и затварање септичке јаме - гласи последња ставка у Процедури.