САМО у доњем рубљу и са капицама на глави, више од 100 љубитеља трчања учествовало је у трци у доњем вешу, илити Underpants Run, која је одржана на Дунавском кеју. Голишави тркачи претрчали су 1,6 километара, а најбржи међу њима био је Панчевац Александар Дугић (17).

Јачи пол обучен само у боксерице, а храбре даме у гаћице и брусхалтере изненадили су грађане који су у суботу шетали Дорћолом. Тренинг загревања пред трку, пролазници су помно пратили. Коментарисали су и костиме такмичара, који су свој изглед "зачинили" маскама за лице, перикама, и другим занимљивим реквизитима попут плашта.

Старт је свиран тачно у подне, а најбржи међу такмичарима био је тинејџер Александар Дугић, коме је ово био први пут да трчи у доњем вешу.

КАО КРИО ТЕРАПИЈА БЕОГРАДСКИ тркачки клуб већ четири године организује ову забавну манифестацију, која се традиционално одржава зими. Несвакидашњи догађај, према речима организатора, проистекао је као импровизација руске методе јачања и опоравка организма излагањем хладноћи и ваљањем у снегу, те данас веома популарној и скупој крио терапији, коју врхунски спортисти користе после напорних мечева и тренинга.


- Ово је први пут да трчим у боксерицама - рекао је овај Панчевац кроз осмех. - Тренирам атлетику у клубу Панонија Панчево, па ми није било тешко да истрчим ову миљу.

У категорији дама, на циљ је најбрже стигла Јована Кулушић (23) из Руме. Желела је да се опроба у трчању на овој краткој релацији, и у томе је успела.

Органичења за пријављивање нису постојала и учешће је било бесплатно. Свако ко је био спреман да се скине и трчи на хладноћи био је добродошао.

Међу храбрим дамама биле су ћерка и мајка, Теодора Јовић (13) и Наталија Карановић (43).

Да су временски услови за трчање били идеални, потврдио је Лазар Павловић (39), који је осим гаћа на себи имао још и лептир-машну.