ЗБОГ хира инвеститора, Мира Тодоровић већ пет година не успева да се усели у стан у Личкој улици на броју 12а у Борчи. Иако га је платила по договореној цени, годинама чека да се стамбена јединица у приземљу новоизграђене зграде заврши, а поврх свега трпи и то што је кабл за струју провучен кроз њен стан. На све ове невоље, грађевинар Ненад Ђуровић каже једно - могу да решим, али нећу!

Да све може да крене наопако када се купи стан у изградњи, по више него повољним условима, сведочи пример суграђанке са Палилуле.

Како нам је испричала Мира Тодоровић, у завршен стан требало је да се усели још 1. септембра 2015. године. Од тада, судила се са инвеститором Ђуровићем, добила пресуду, процес је враћен на почетак јер због промене адресе становања инвеститор није добијао позив, па се није ни појављивао на рочиштима. За све то време, њени зидови још су голи.

- Молила сам га да ми заврши стан, али он одуговлачи. Не могу да верујем да ме је овако изиграо. Немам новца сама да га завршим, као друге комшије које су се уселиле. Поврх свега, кроз мој стан је развучен електрични кабл од улазних врата и протеже се кроз дневну собу. У страху сам, може свашта да се догоди и ја ћу испасти крива - јада се Мира.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Муке житеља Кондине улице због изградње вишеспратница: Пешаци, ПРЕЂИТЕ на друго градилиште!

Мира Тодоровић

Према речима наше саговорнице, кабл под напоном је развучен док још није имала кључ од стана, летос. Ипак, после много молби, баш кад и новинарска екипа, на њена врата дошли су и електричар, и инвеститор Ненад Ђуровић. Како јој је рекао, електроинсталацију ће да скине, стан неће завршити. Реч је о интерном проблему са породицом, о ком није желео да разговара са репортерима "Новости" пред Миром.

Ипак, у телефонском разговору, Ђуровић је понудио аргументацију по којој он заправо има сукоб са широм породицом наше саговорнице:

Фото К.Михајловић

- Они живе на поседу на којем годинама желим да градим комплекс од 5.000 квадрата. Будући да неће да напусте локацију, трпим штету од око два милиона евра. Могу да решим проблем Тодоровићеве, али нећу док њена родбина не пристане на договор!


ПРИВРЕМЕНО РЕШЕЊЕ

ПРЕМА речима инвеститора Ненада Ђуровића, електрична инсталација која је провучена кроз стан Мире Тодоровић у приземљу, требало је да буде привремено решење, док се не прикачи на трафостаницу. Електричар је, како Ђуровић тврди, неколико пута долазио на Мирина врата како би га скинуо, али, она га, наводно, није пуштала у стан. Са друге стране, Тодоровићева то негира.