Оригиналан начин за повећање изласности на испите: Студенти Економског факултета за неоправдани ИЗОСТАНАК плаћају казну

Б. Б.

петак, 21. 02. 2020. у 13:28

Оригиналан начин за повећање изласности на испите: Студенти Економског факултета за неоправдани ИЗОСТАНАК плаћају казну

УСЛОВИ Проф. др Борислав Боричић/Фото Н.Скендерија

Економски факултет Универзитета у Београду повећао изласност на испите три пута. Студент без покрића што се није појавио на полагању , "сносиће последице"
ЕКОНОМСКИ факултет осмислио је оригиналан начин за повећање излазности студената на испите. Они који се без ваљаног оправдања не појаве у слушаоници и кабинету професора на дан испита који су пријавили морају да плате 370 динара. Иако је то изазвало незадовољство студената, новчана казна је дала резултате.

Према речима проф. др Борислава Боричића, декана Економског факултета, због веома малог броја студената који су се појављивали на испитима, иако су их пријавили, донета је одлука о плаћању надокнаде. Иако је у почетку било негодовања, с временом су се студенти на то навикли. Уместо празних ходника, у време испитних рокова факултет је пун академаца који су дошли на полагање.


- Излазност на испите била је изузетно мала - каже професор Боричић. - Мање од трећине студената, од укупног броја оних који су пријавили испит, појавило би се на полагању. Да би се то променило, решили смо да уведемо плаћање новчане надокнаде за оне који не изађу на испит а то не оправдају.


Прочитајте и: Rekonstruisana OŠ "Vladimir Rolović": Posle 50 godina, osmoletka kao nova


Декан Боричић истиче да новчану надокнаду плаћају само студенти који не оправдају свој изостанак. Академци који су спречени да се појаве на полагању јер се нису добро спремили, разболели су се или због других разлога нису у могућности да дођу на испит морају 24 сата пре почетка полагања да оправдају свој изостанак. "Оправдање" се шаље кликом на сајту, као што се и пријављује испит, тако да није потребно да се јављају професору.


ОДГОВОРНОСТ

РЕЗУЛТАТИ новоуведене мере су одлични - каже декан Боричић. - У сезони испита, на дан полагања појави се 95 одсто оних који су пријавили испит.

То значи да су студенти у потпуности прихватили одговорност.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Student Ekonomskog fakulteta

21.02.2020. 18:40

Pored tih 370 din. ako se ne pojave, uvedeno je i da studenti gube besplatnu prijavu ispita (koja važi dva puta) ili plaćaju dodatnih 1500 din. (ako na ispit izlaze treći put). Tih 300 din. koliko je iznosila kazna ranije nije bio problem, 1500 din. jeste. Ovo je kreativan način za uzimanje novca.

Janko

22.02.2020. 00:36

@Student Ekonomskog fakulteta - Zašto ne pišete da profesori imaju platu 4000 evra?

Veljko

22.02.2020. 21:22

Netacno je da su plate profesora 4.000 evra.To je sramotna laz i ide na obraz onome ko je to napisao.Plate refovnih profesora su oko 200.000 dinara.I to ne svih.