ЕЛЕКТРИЧНА мини возила, уведена како би олакшала станарима Варош капије кретање по проширеној пешачкој зони, тренутно не саобраћају јер време није погодно. Када је температура нижа од 15 степени, "врабац" остаје у гаражи.

Да "врапца" нема, приметили су они који свакодневно пролазе Кнез Михаиловом, Топличиним венцем, Обилићевим венцем.

Прочитајте још - "Врабац сервис" вози од викенда

- Када су поплочавали улице и затварали их за саобраћај рекли су да ће увести мини возила која би нам омогућила да натоварени намирницама са пијаце или из продавница не пешачимо по пола километра - јада се житељка Топличиног венца. - Рекли су тада да ће нас "врабац" возити до улазних врата и да ће долазити на наш позив, а онда је испало да има своју руту и да кружи. И више га користе туристи него станари. Али, и тако нам је значио. А, ево, снега нема целе зиме, а они га укинуше.

Из Секретаријата за јавни превоз кажу да сервис "Врабац" саобраћа од 8.00 до 22.00 од 15. априла до 15. октобра.

- Скраћено радно време, од 10.00 до 20.00 часова, актуелно је од 1. до 15. априла и од 15. октобра до 1. новембра. У периоду од 1. новембра до 1. априла сервис "Врабац" ради по зимском реду вожње: интервал на 30 минута, у периоду од 11.00 до 16.00, када је температура ваздуха преко 15 степени и када нема падавина - наводе у Секретаријату.

У ПОГОНУ ОД 31. АВГУСТА

"ВРАБАЦ" сервис почео је да саобраћа 31. августа прошле године. Линија је дугачка 2,5 километра и има осам стајалишта. То су: Културни центар Београда, Делијска чесма, Студентски трг, Калемегдан, Конак кнегиње Љубице, Косанчићев венац, Топличин венац, Обилићев венац.

Поласци су на сваких 10 минута, а возила се крећу улицама: Обилићев венац, Царице Милице, Маршала Бирјузова, преко Косанчићевог венца, Улицом краља Петра до Студентског трга, а онда улицама Вука Караџића и Чика Љубином до почетног стајалишта.