ПАРК шума "Шумице" постаће права уређена површина за шта је Град издвојио више од 300.000 евра. Ово је у среду изјавио заменик градоначелника Горан Весић приликом обиласка радова са сарадницима на сређивању парка и подсетио да осим грађана који живе у овом делу града, мало људи зна да је овај простор био неуређена површина у којој је било лепо шетати, али није било много садржаја за децу и одрасле.

Према његовим речима, пре две године донета је одлука о уређењу тог парка у две фазе. Прва је почела током прошле године.

- У другој фази радова, која ће бити завршена 1. априла, уређује се комплетан парк - 2.775 метара стаза, девет нових бетонских степеништа са рукохватима, клупе - рекао је Весић. - Није посечено ниједно стабло, већ су посађена нова.

Прочитајте још - У "Шумицама" почела изградња дечјег игралишта, теретане, простора за псе

На захтев грађана, улице у околини парка "Шумице" претворене су у једносмерне. Досад су завршени радови на изградњи парка за псе и дечјег игралишта, а санација стаза и изградња теретане су у току. На новом игралишту је постављено осам дечјих реквизита који су у складу са амбијентом у коме се налазе, а цео парковски простор осветљен је 101 светиљком. Направљен је реквизит "Дрвени град", постављена је жичара за децу, две клацкалице и љуљашка, а израђени су и дрвена греда и ходалица уз помоћ којих ће малишани развијати моторику. У ограђеном простору за слободно пуштање паса уграђено је шест реквизита. У току је изградња теретане на отвореном, а биће уграђено осам фитнес реквизита. Теретану ће употпунити шест дрвених клупа без наслона за одмор вежбача и пет бетонских ђубријера.